Creatief met courgette
Heb je ze al gespot bij je groenteboer of in de supermarkt? Naast de welbekende groene courgette bestaat er namelijk ook een gele variant. Qua smaak is ie niet veel anders dan zijn groene broer, maar qua looks uiteraard wel.
Ik ken mensen met een moestuin vol courgettes die er van gekkigheid niet meer weten wat ze er mee aan moeten. Courgettes groeien als een malle en voordat je het weet is je tuin ingenomen door deze groenten invasie.
Deze soep is in een wip gemaakt en je kunt er veel courgettes in kwijt. Maak anders een dubbele hoeveelheid en vries de soep in. Heb je altijd iets gezonds en lekkers voor de dagen dat je geen zin of tijd hebt om te koken.
En die hebben we allemaal wel eens toch! Vooral als het terras lonkt en er geen tijd te verspillen valt.
Mocht je nu niet aan gele courgettes kunnen komen, gebruik dan gerust de groene. Knapperig stokbroodje erbij en niets meer aan doen.
- 2 gele courgettes, in stukken gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 750 ml groentebouillon
- 1 kontje parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook paar minuten aan
- Voeg dan de courgettes toe en schep een paar minuten goed om
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg het kontje kaas toe
- Laat met deksel op de pan 20 minuten pruttelen
- Verwijder het kontje kaas
- Pureer alles tot een gladde soep
- Verdeel over vier kommen en strooi de pijnboompitten over de soep
- Lekker met een knapperig stokbroodje
Geef een reactie