Koop eens kaas bij de kaasspecialist
Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op kaas. Jonge kaas, oude kaas, schimmelkaas, rauwmelkse kaas, you name it, I eat it. Niets is lekkerder dan een kaasplank bij de borrel of als afsluiter van de maaltijd. Ik kies dan ook altijd voor kaas in plaats van een zoet dessert.
Mocht jij nu ook zo’n fan zijn van kaas, check dan eens de lokale kaasboer bij jou in de wijk. Ik ben gezegend met een goed gesorteerde kaaswinkel op loopafstand. Kaas- en notenspecialist Alexanderhoeve in het Amersfoortse winkelcentrum Emiclair doet menig kaashart sneller kloppen. De kazen staan ruim opgesteld en ook voor diverse luxe vleeswaren en noten kun je er terecht. Ik raakte met eigenaar Daan Vermeij in gesprek en samen kwamen we op dit heerlijke luxe voorgerecht. Toegeven, Iberico ham is niet de goedkoopste onder de diverse hamsoorten, maar onontbeerlijk in dit gerecht.
Ik was vooral heel benieuwd naar de oude kaas. VOB 4 staat voor very old boer en de vier staat voor het aantal jaren dat de kaas heeft mogen rijpen. Deze kaas is dus vier jaar oud. En dat proef je! Geen lichte knabbel kaas, maar een robuuste, bijna prikkelende scherpe smaak streelt je smaakpapillen.
Een bijzonder gerecht voor bij een bijzonder diner.
En mocht je in de buurt zijn van Amersfoort, ga dan eens langs. Vinden ze alleen maar gezellig daar in Emiclaer.
Kijk op hun Facebook pagina voor meer informatie.
- 200 gram Iberico ham in plakken
- 50 gram VOB (very old boer) 4
- Kleine hand hazelnoten
- 50 gram rucola
- Olijfolie van de beste kwaliteit die je jezelf kunt veroorloven
- Verdeel de Iberico ham over vier borden
- Schaaf de kaas in mooie krullen
- Meng de rucola met een scheut olijfolie en hussel goed door elkaar
- Leg hier en daar een krul kaas over de ham
- Verdeel de rucola over de borden
- Leg hier en daar een hazelnoot zodat het er ‘kunstig’ uit ziet
Geef een reactie