Kaas kan altijd
We nemen vier mannen en twee vrouwen in een wetsuit op Almere Strand. Gooi daar een hijskraan met vogelstellage bij en mix dit met een grote aangelegde vijver die als podium dient. Wat krijg je dan? Juist… Theaterspektakel Vis a Vis.
Met hun voorstelling ‘Mare’ zetten zij een survival comedy neer waarin het wateroppervlak fungeert als een lachspiegel. Nu vind ik de bestemming Almere Strand al een survivaltocht an sich, dus gelukkig dat er nog zoiets als google maps bestaat.
Gekleed in onze winterjassen en met de kaplaarzen aan trotseerden wij het modderige terrein. We namen plaats op de buitenbanken onder (gelukkig) een overkapping. Het miezerde namelijk behoorlijk. Dat mocht zeker de pret niet drukken. Juist lekker knus.
De voorstelling was een heus spektakel. Op drift geraakt vastgoed, een relatie die drastisch op de klippen loopt en neerstortend luchtverkeer. Uiteraard overgoten met een humoristisch sausje.
Na afloop schaarden wij ons om een knapperend kampvuur om lekker op te warmen. Ik had gelijk zin om kastanjes te poffen. Ik wil ook zo’n mega vuurkorf in mijn tuin.
Ik voelde me daar helemaal in de herfst mood komen.
En wat past er nu beter op een herfstige dag dan een hartige kaastaart? Niets toch zeker!
Daarom dus snel maken deze heerlijke vegetarische kaas met groententaart.
- 4 eieren
- 180 gram oude kaas, geraspt
- 4 tl maizena
- 250 gram kwark
- 75 gram champignons, fijngehakt
- 3 sjalotjes, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Handje verse basilicum, fijngehakt
- Peper
- Verwarm de oven op 170 graden
- Vet een quiche vorm in met boter
- Meng de maizena met twee eetlepels van de kwark
- Roer de rest van de kwark door de kaas
- Voeg dan het kwark/maizena mengsel toe en klop goed door elkaar
- Voeg dan de eieren toe en klop alles nogmaals goed door elkaar
- Als laatste voeg je de sjalotjes, knoflook, champignons en basilicum toe
- Voeg ook peper naar smaak toe en klop alles nog eenmaal door elkaar zodat alle ingrediënten goed zijn gemengd
- Giet het mengsel in de quiche vorm
- Zet 30 minuten in de oven
- Zet daarna nog enkele minuten onder de gril
- Serveer in punten met een frisse salade
Geef een reactie