Tropenrooster
De zomer heeft ons kleine kikkerlandje eindelijk gevonden. De jassen mogen uit en de bleke kuiten worden bevrijd van hun textiele laag. De bbq’s maken overuren het ijsschap van de supermarkt toont opvallend veel lege plekken. En als het in ons land dan inderdaad zomer is, dan is het ook gelijk menens. Niks geen opbouwende warmtedagen zodat je er langzaam aan kunt wennen, nee, gewoon ineens van 15 naar 30 graden knallen. Dan maak je je niet bij iedereen geliefd. Ik heb al heel wat zuchtende en zwetende mensen voorbij zien komen. Ik krijg juist een stoot energie van al die vitamine D. En dat resulteert in laat naar bed en vroeg weer op. Dat doet me denken aan een paar zomers terug. Het bedrijf van mijn liefde introduceerde die zomer het tropenrooster. Iedereen blij, behalve… Juist, je raadt het al. Hij behoorde acuut tot die groep zuchtende en zwetende zomerhaters. Dat vroege opstaan om een uur eerder te beginnen was niet helemaal zijn ding. Dit luchtige en fruitige voorgerecht van meloen met garnalen viel gelukkig wel in goede aarde. Laten we lekker van de zon genieten mensen, voor je het weet zit je weer te koukleumen op de fiets. Ach, dan geef ik mezelf lekker ijsvrij.
- ¼ rijpe Galia meloen
- 50 ml Griekse yoghurt
- 50 ml dessertwijn zoals een Muscado
- 50 gram Hollandse garnalen
- Schil de meloen en snijd in stukjes
- Pureer de meloen samen met de wijn en yoghurt tot een shake
- Laat goed afkoelen in de koelkast
- Roer dan nog een keer door en verdeel de shake over twee glazen
- Voeg aan elk glas 25 gram garnalen toe
- Dien op met een lepel
Geef een reactie