STOM
Wie wel eens het tijdschrift Linda leest, kent vast wel de rubriek STOM!
Daarin beschrijft een bekende Nederlander wat hij/zij maar stom vind in het dagelijkse leven.
Sommige dingen zijn zeker heel herkenbaar. Ik ben alleen geen bn’er dus mijn kans om in de Linda te beschrijven wat ik stom vind is daarom dus nihil. Daarom bij deze mijn lijst op CurlsCulinair.
STOM
Vrouwen ouder dan 25 met staartjes in hun haar
Dat ik waar dan ook altijd in de verkeerde rij sta
Mensen die nog steeds goedesmorgens zeggen
Witte sportsokken in sandalen
Dat chocoladeletters al in augustus te koop zijn
Mannen met knotjes en baarden die zichzelf hipsters noemen
Dat paprika’s, komkommers en wortelen bij de AH per stuk in plastic verpakt worden
Dat de NS gelijk ontregelt is als er 1 sneeuwvlok valt
Dat mijn planten altijd dood gaan, hoe goed ik ze ook verzorg
Dat ik niet zonder gevolgen onbeperkt kan eten en drinken wat ik wil
Dat bioscoopfilms uitsluitend in 3D gedraaid worden
Leuk daarentegen is dit recept van vandaag. De ricotta maakt het gerecht heerlijk romig en de erwten geven het een bite. Lekker als voorgerecht of serveer de helft van een rolletje op een lepel als amuse.
- 12 plakken rosbief
- 175 a 200 gram ricotta
- 200 gram diepvrieserwten
- 3 el citroensap
- Peper
- Zout
- Klein handje geroosterde pijnboompitten
- Flesje balsamico crème (AH, Xenos, Jumbo)
- Doe de bevroren erwten in een kom
- Giet daar kokend water op en laat drie minuten staan
- Giet de erwten af en meng ze met de ricotta
- Prak alles grof met een vork
- Voeg het citroensap en peper en zout naar smaak toe
- Hussel alles goed door elkaar
- Leg vier keer twee plakken rosbief op elkaar
- Verdeel de erwten mousse over de plakken rosbief
- Rol de rosbief op en snij schuin doormidden
- Zet vier borden klaar en decoreer ze met de balsamico crème
- Leg op elk bord drie helften van de rolletjes
- Strooi daar wat geroosterde pijnboompitten overheen
Geef een reactie