Limbo in Giethoorn
Het was me het weekend wel. Met mijn eetclub togen we ditmaal naar Giethoorn voor ons halfjaarlijkse weekend weg. Eten, drinken, fietsen en uiteraard varen stonden centraal. Het begon al goed op vrijdagavond toen het gourmetstel lekker aan het roken was en de eerste krat bier op tafel stond. De stemming zat er in. Toen al het vlees verorberd was en iedereen als tevreden boeddha’s glazig om zich heen keek, werd het tijd voor wat actie.
Met de muziek op stand hard, werd de limbo ingezet. Aangezien ik geen zin had om de volgende dag als een soort van quasimodo rond te strompelen, zorgde ik voor de hoogte van het touw. Al heupwiegend was de een na de ander het touw te baas. Zelfs mijn liefde met ruim twee meter had some moves die Patrick Swayze in Dirty Dancing doet verbleken.
De spierpijn van de volgende dag had daar natuurlijk niets mee te maken. Maar aangezien we op zaterdag met een sloep het dorp verkenden, maakte dat niet zoveel uit. Giethoorn was die middag in nevelen gehuld. Erg mooi, maar tegelijkertijd ook pokkekoud. Gelukkig hadden we prosecco en een shitload aan dekens aan boord. Die combinatie hield ons wel warm.
Deze Thaise broccoli/spinaziesoep is ook hartverwarmend en zorgt gelijk voor de nodige dagelijkse groenvoer. Ideaal om restjes groenten in te verwerken. Tis jammer dat wij de soep niet paraat hadden na de koude tocht. Maar goed, wij hadden die avond andere plannen gemaakt. Wordt dus vervolgd.
- 1 kleine stronk broccoli, in kleine stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ rode peper, fijngehakt
- 4 cm gember, geschild en fijngehakt
- 2 middelgrote witte uien, fijngehakt
- 2 handen verse spinazie
- ½ winterwortel, in kleine stukjes gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Voeg de gember, knoflook, ui en rode peper toe
- Fruit twee minuten aan
- Blus af met de bouillon
- Voeg broccoli en wortel en de kurkuma en korianderpoeder toe
- Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens laag
- Laat dan 20 minuten koken op zacht vuur
- Voeg dan de spinazie toe en laat nog vijf minuten koken
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep
- Voeg de kokosmelk toe en roer door de soep
- Schep de soep in vier kommen
- Garneer met de lente-uitjes
Geef een reactie