Zo gepiept
Als je eens kritisch je vriendenkring onder de loep houdt dan zijn er altijd vrienden die niet van koken houden. En omdat zij bang zijn om voor jou te moeten koken, weerhouden zij jou er van om uren voor hen in de keuken te staan. “Doe maar niet te moeilijk. Haal anders gewoon makkelijk een Chineesje”, zeggen ze dan.
CurlsCulinair heeft nooit zin in afhaal Chineesjes. Ik had net een lekkere stamppot of een Aziatische curry in gedachten. Jammer dan voor onze vrienden, maar de roze menukaart van de Chinees blijft toch echt in de keukenla liggen.
Dit gerecht ziet er uit alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Eigenlijk is het zo gepiept. Kun je dus rustig tegen je vrienden vertellen dat dit voorgerecht ook in hun straatje past. Voortaan dus geen excuus meer lieve vrienden van de Chinese afhaal. In een kwartiertje serveren jullie deze heerlijke romige timbaal van rivierkreetjes. Is echt een stuk sneller dan heen en weer naar de Chinees.
- 100 gram rivierkreeftjes
- 2 el mayonaise
- 1 el sojasaus
- 1 el citroensap
- ¼ komkommer
- Klein handje ongezouten cashewnoten
- Hak de rivierkreeftjes klein en fijn
- Snij de komkommer in piepkleine blokjes en knijp het vocht eruit met je handen
- Meng de mayonaise met de sojasaus en het citroensap
- Meng de rivierkreefjes, komkommerblokjes en de saus in een kom goed door elkaar
- Hak de noten fijn
- Verdeel het rivierkreeftjes/mayo/komkommer mengsel over twee borden en maak er twee timbaaltjes van (Gebruik een uitsteekring)
- Bestrooi met de gehakte cashewnoten
Geef een reactie