Lopende food-encyclopedie
Laatst vroeg iemand mij of ik wist waar zij kwarteleitjes kon kopen. Nou ben ik natuurlijk nooit te beroerd om daarop te antwoorden dus schakelde ik mijn geheimste culinaire bron in. Laten we hem voor het gemak Google noemen. En na lang zoeken, laten we zeggen twee seconden, kwam ik bij lands grootste kruidennier met het blauwe logo terecht. Jawel, ze liggen gewoon naast de ordinaire kippeneieren in het schap. Maar lieve lezers, vragen staat altijd vrij en domme vragen bestaan immers niet. Ok, ik heb eens iemand horen vragen hoe laat de 5-uur show begon, maar dat terzijde.
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Ook voor dit gerecht geldt dat je het bijna niet fout kunt doen. Koop wel kraakverse tonijn, anders is het echt zonde van de smaak. En ook niet erg goed voor je. Beetje opleuken met wat wakame en sesamzaadjes en een gezond en makkelijk voorgerecht staat in mum van tijd op tafel. Maar als je inspiratie wilt voor andere varianten, mag je mijn geheime vriend inschakelen. Maar mondje dicht, voor je het weet breng je iemand anders ook op dat idee.
- 120 gram zeer verse tonijn
- ½ tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 2 bosuitjes, fijngehakt
- 2 tl sesamzaadjes
- Wakame
- 1 el mayonaise (zelfgemaakt of gekocht)
- ½ tl wasabipasta
- 1 eierdooier
- 1 tl citroensap
- 1 tl mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Snijd de tonijn in hele kleine stukjes
- Doe de tonijn in een kom en meng met sojasaus en sesamolie en de bosui
- Verdeel het mengsel in twee porties
- Meng de mayonaise met de wasabi
- Trek een mooie streep wasabimayonaise elk bord
- Vorm twee mooie timbaaltjes van de tonijn en leg in het midden van elk bord
- Leg op elk timbaaltje een beetje wakame rn daarop een theelepel sesamzaadjes
- Zet de rest van de wakame op tafel
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Doe de eierdooier met de mosterd en citroensap in een kom
- Klop door elkaar met een handmixer
- Giet dan beetje voor beetje de zonnebloemolie erbij
- Dit duurt ongeveer vijf minuten
- Een romige witte mayonaise is het resultaat
Geef een reactie