Amuse of voorgerecht?
Mocht je eens een keer zin hebben om lekker uitgebreid te koken voor vrienden of familie dan kun je goed van start met deze amuse. Soms is het gewoon leuk om lang in de keuken te staan en je tafelgenoten te verrassen met een vijf gangen menu. En ook allemaal zelf gemaakt.
Met deze amuse trap je gelijk goed af. Witlof past uitstekend bij appel en gorgonzola. De gekarameliseerde walnoten maken het gerecht af. Je kunt er ook voor kiezen om twee schuitjes per persoon als voorgerecht te geven. Zal ook zeker in de smaak vallen met een beetje sla erbij om de boel op te fleuren.
Hoe dan ook, het gerecht is niet moeilijk om te maken en toch heel erg lekker. Succes!
- 4 witlof blaadjes
- 50 gram gorgonzola
- Klein handje walnoten
- 2 el honing
- 1 kleine geschilde appel
- Paar druppels balsamico creme
- Snij de appel in kleine blokjes
- Verkruimel de gorgonzola
- Doe de walnoten met de honing in een steelpan en laat op laag vuur de honing smelten en karameliseren
- Schep de walnoten om en om met de honing zodat ze geheel bedekt zijn
- Doe het vuur uit en laat de walnoten afkoelen en breek ze in stukjes
- Leg in elk witlof blaadje een kwart van dd appel, gorgonzola en wat stukjes walnoot
- Druppel er wat balsamico creme om heen
Geef een reactie