Brunch, Dinch en Brinch
Vroeger was het leven toch een stuk overzichtelijker. Je begon de dag met een ontbijt, tussen de middag nuttigde je een lunch en ’s avonds schoof je aan voor het diner. Dat is inmiddels wel so ten years ago. Het nieuwe eten begon met de introductie van de brunch (breakfast/lunch) waarbij je om 11.30 met gierende trek op de mand met broodjes aanviel. En als je geluk had kreeg je er ook een kop soep of een salade bij. Allemaal leuk en aardig, maar de dinch (diner/lunch) is eigenlijk veel beter. Als je dan om 19.00 enigszins beneveld aan tafel zit, neemt niemand je dat kwalijk. Zij zaten immers ook al om 15.00 gezellig aan de wijn. En als gastheer of vrouw ben je ook blij, want iedereen gaat op een fatsoenlijk tijdstip weer huiswaarts. Ideaal om een saaie zondagmiddag op te leuken. Ik ben eigenlijk wel voor de brinch (breakfast meets lunch meets diner). Lekker de hele dag door kletsen en hapjes wegkanen. Enfin, deze oerHollandse soep van wortel en appel doet het goed als lunch, maar is ook zeer geschikt voor bij het diner. Of doe eens heel gek en serveer hem als soort van warme smoothie bij het ontbijt. Hartstikke hipster en super gezond. Nu lachen jullie me vast nog uit, maar ik zweer het, brinch it is!
- 4 el pompoenpitten
- 2 el olijfolie
- 1.5 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl korianderzaad
- 1 grote ui, fijngesneden
- 500 gram wortels, in plakjes
- 2 geschilde appels, in plakjes
- 8 dl groentebouillon
- Zout
- Peper
- 100 gram feta
- Rooster de pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan
- Schep 0.5 tl olijfolie door de pitten en bestrooi ze met het uienpoeder, knoflookpoeder, korianderzaad en 0.5 tl kerriepoeder
- Zet weg
- Verhit de rest van de olie in een grote diepe pan en bak de ui al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur
- Voeg 1tl kerriepoeder, de wortelen en de appels toe en roerbak nog eens 3 minuten
- Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook
- Laat de wortel in circa 10/15 minuten gaar koken
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde soep
- Breng op smaak met zout en peper
- Schep de soep in kommen en verdeel over elke kom 1 el pompoenpitten en kwart van de feta
Geef een reactie