Popeye
Ladies, kunnen jullie je Popeye nog herinneren? Je weet wel, die stoere zeebonk met zijn eeuwige pijp in matrozenpak. Stiekem wilden we allemaal wel zijn Olijfje zijn als hij zijn testosteron level omhoog krikte door het eten van een blik spinazie. Natuurlijk weten we allemaal dat Popeye slechts een verzinsel is, ontsproten uit het brein van Elzie Segar, maar dat mag de pret niet drukken. Voor de mannen ligt dat net effe anders. Mijn liefste verandert helaas niet in luttele seconden in een soort van half man, half abs. Nee, net als al die andere kerels moet ie gewoon halters tillen in de sportschool. Maar omdat we soms toch in sprookjes willen geloven, maakte ik vandaag een stoere soep van spinazie. Baat het niet, dan schaadt het niet, nietwaar…
- 300 gram verse spinazie
- 2 witte uien, gesnipperd
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 2 hardgekookte eieren
- Eventueel met een koekje van zoete aardappel
- Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur een paar minuutjes.
- Voeg de spinazie toe, laat slinken in een minuut of vijf en doe er dan het komijnzaad bij.
- Roer even door, voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe.
- Roer weer door en laat even doorpruttelen.
- Na tien minuten doe je nog een flinke snuf zwarte peper in je pan en pureer je de soep met een staafmixer.
- Mix de soep tot een gladde substantie en verdeel over vier kommen.
- Maak nu af door in iedere kom een paar verkruimelde eieren te strooien.
- Tenslotte verdeel je over de kommen wat heel fijn gesneden reepjes rauwe spinazie.
Geef een reactie