Honger of trek
Sla eens een willekeurig vrouwenmagazine open en je wordt geheid geconfronteerd met de superfoods hype en het nastreven van gezonde levensstijl. Het lijkt wel alsof elke vorm van tarwe, gluten, suiker, vet en koolhydraten verboden is. Een blaadje sla met lijnzaad staat ’s avonds op het menu. Natuurlijk is er niets mis met een gezond leefpatroon, maar zo streng hoeft wat mij betreft niet. Ik lust graag een sardientje of een stuk zalm. De omega 3 uit vette vis is hartstikke gezond. Door het gebruik van liters olijfolie in de keuken heeft Griekenland het minst aantal inwoners met een hart- en vaatziekte. Niks mis mee dus. En toen ik las dat rode wijn goed is voor je immuunsysteem, heb ik heel wat flesjes van behoed van verdamping, zullen we maar zeggen. Deze sushi kun je ook onder de noemer gezond plaatsen. Ik gebruikte namelijk quinoa in plaats van met suiker aangemaakte rijst. Deze sushi van quinoa zijn vegetarisch, maar je kunt natuurlijk ook zalm of tonijn gebruiken om de sushi op te leuken. Gebruik gewoon je gezonde verstand!
- 50 gram gekookte quinoa
- 1 vel nori
- ¼ komkommer geschild en in repen gesneden
- 2 el sesamzaadjes geroosterd
- 2 el mayonaise
- 1 tl wasabi
- Scheutje rijstazijn
- 50 gram zeewiersalade
- Voeg de rijstazijn aan de gekookte quinoa toe en schep goed door
- Leg een vel nori op een bamboe matje
- Mix de mayonaise met de wasabi
- Bestrijk het norivel met de wasabimayonaise
- Laat twee cm aan de bovenkant vrij
- Bestrijk de quinoa met behulp van de bolle kant van een lepel over de mayonaise
- Leg de repen komkommer over de quinoa
- Leg daarop de zeewiersalade
- Strooi er de geroosterde sesamzaadjes over
- Rol met behulp van het bamboematje de sushi strak op
- Snijd in zes rolletjes
- Dien op met eventueel sojasaus en extra wasabi
Geef een reactie