Gestapelde snacks
Ik had weer eens zin in pannenkoeken. Maar omdat mijn liefde al dagen gezondigd had met shoarma, pizza en babi pangang, moest het nog wel enigszins een gezond gerecht worden. Ik zou op dat dieet niet kunnen leven. Mijn lichaam zou na twee dagen fast food smeken om een knapperig stukje groenvoer. En ze zeggen wel dat die magnetronmaaltijden tweehonderd gram groenten bevatten, maar die zijn dan zo vakkundig weggewerkt dat ik een loep nodig heb om ze te vinden. Daarom besloot ik om een pannenkoekentaart van zoete aardappel gevuld met spinazie en paprika te maken. Vooruit, ook een wat parmezaanse kaas want ik ben dol op een pannenkoek met gesmolten kaas. Dit is echt heel lekker en best gezond. Zelfs meneer smulde van zijn groentjes en vergat zijn snackdieet. Ik maakte van het beslag zes zoete aardappel pancakes en gebruikte er vier om te stapelen. Maar geloof me, die andere twee hebben geen lang leven beschoren. Snijd de taart doormidden en deel gezellig met je tafelgenoot. Eerlijk zullen we alles delen, maar da’s nog best lastig in dit geval…
- 2 zoete aardappels (samen circa 500 gram)
- 2 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml sojamelk of gewone halfvolle melk
- 1 bosui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el geraspte kaas naar keuze
- Peper
- Zout
- 4 handen verse spinaziebladeren
- 1 rode puntpaprika
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- 2 el Turkse of Griekse yoghurt
- 1 tl balsamico azijn
- 1 tl citroensap
- Schil de aardappel en snijd in grove stukken
- Kook de aardappel in een pan met laag water (de stukken moeten net onderstaan) in 12 minuten gaar
- Giet af en prak de aardappelstukken fijn met een vork
- Laat afkoelen en mix dan de kaas, bosui, zelfrijzend bakmeel, melk en de losgeklopte eieren erdoor en verdeel in zes porties
- Verhit een scheut olijfolie in een pan
- Schep ⅙ van het mengsel in de pan en druk met een lepel een beetje plat
- Bak de pannenkoek in 3 min per kant op zacht vuur bruin
- Bak er nog vijf op deze manier
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg de paprikahelften met de bolle kant naar boven op een stak aluminiumfolie in de oven
- Rooster ze in circa 15 minuten
- De paprika is goed als er zwarte plekken op komen
- Haal ze uit de oven en leg ze in een kom en dek af met folie
- Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook even aan
- Voeg de spinazie toe en laat slinken
- Laat in een vergiet uitlekken
- Trek de vellen van de paprika
- Snijd de paprika en spinazie fijn en doe in een kom
- Voeg de kaas toe en hussel alles door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er ⅓ van het mengsel over
- Maak zo nog twee lagen tot je vier pannenkoeken gebruikt hebt (je houdt 2 pannenkoeken over)
- Meng de yoghurt met balsamico en citroen en lepel op de pannenkoekentaart
- Deel het gerecht gezellig met je tafelgenoot
Geef een reactie