Leftover zoete aardappel
Met een restje zoete aardappel, leftover van de rösti, in de kast was ik op zoek naar iets lekkers om te maken. Weggooien is tenslotte ook zo zonde, nietwaar… Nu kun je een zoete aardappel pureren, stoven, bakken of koken, maar ik besloot er een lekkere warme comfy soep van te maken. Wel zo lekker tijdens deze koude dagen gevuld met alcoholistische versnaperingen en uitgebreide diners. Als je dan met je zatte kerstborrel kop thuis komt, hoef je de soep alleen maar op te warmen en er eventueel wat gerookte kip of geitenkaas aan toe te voegen voor een volwaardige maaltijdsoep. Lekker met een glas rode wijn, als dat tenminste nog lukt.
- 500 gram zoete aardappel
- 700 ml groentebouillon
- 1 tl karwijzaad
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- 100 gram tuinbonen
- 100 gram verkruimelde geitenkaas
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de gesnipperde ui samen met het fijngehakte teentje knoflook even aan
- Voeg ook het karwijzaad toe en bak even mee
- Schil de aardappels en hak ze in stukken
- Voeg naar paar minuten toe in de pan
- Voeg bouillon, peper en zout toe
- Draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen
- Pureer dan tot gladde soep
- Als je het nog te dik vindt dan kun je nog wat bouillon toevoegen
- Kook de tuinbonen in twee minuten gaar
- Serveer in een soepkom of mooie glazen
- Schenk de soep in
- Leg de tuinbonen in de soep
- Verkruimel de geitenkaas erover
- Bestrooi eventueel nog met karwijzaad
Geef een reactie