Storm, wind en regen. We hebben er de afgelopen weken veel last van gehad. Kan ook wel kloppen want de herfst is toch echt officieel begonnen. En daar horen nu eenmaal wat regenbuien bij.
Ik vind het ook wel weer knus. De kaarsjes gaan dan aan en ik zit genietend met een warme kop thee op de bank. Uiteraard met huispak en pantoffels aan.
Frisse salades maken plaats voor geurige stoofpotten en warme soepen. Van die gerechten waar je huis zo heerlijk van gaat ruiken.
Geniet er fijn van, voor je het weet is het weer lente.
1. Gruyerekaas bitterballen
Een heerlijke snack bij de borrel. Deze ballen van Gruyèrekaas zijn een mooie vegetarische variant van de welbekende bitterballen. Even frituren en klaar ben je. Lekker met een lik mosterd.
2. Filodeegrolletjes met geitenkaas
Deze rolletjes bestaan uit een verfijnd roosje van filodeeg met schijfjes rode biet en appel met honing en gorgonzola kruim.
3. Kip uit de Römertopf
Helemaal terug in de seventies ben je met deze kip uit de Römertopf, een kleine schaal om een hele kip in de oven te bereiden.
4. Sucadestoofpot met abdijbier
Warme stoofpot met sukade, ontbijtkoek en Belgische donker abdijbier. Als dit geen herfst ademt, dan weet ik het ook niet meer. Lekker met gevulde pompoen.
5. Gevulde pompoen
Romige gevulde minipompoenen met gorgonzola en gemengde paddestoelen (verdubbel de hoeveelheden voor 1 grote pompoen). Lekker met sukade stoofpot.
Geef een reactie