Hallo lieve mede kaaskoppen,
Dat de Hollandse keuken meer is dan alleen aardappel, groente en vlees mag wel duidelijk zijn. Uiteraard staat het bij menig gezin nog steeds standaard elke avond op tafel, maar vele onder ons proberen toch vaak iets nieuws.
Verandering van spijs doet namelijk nog altijd eten. Vandaar vandaag een keer lekker vijf keer Hollandse gerechten om eens uit te proberen. Gewoon doen, mocht je het niets vinden dan staan de aardappelen, groenten en vlees morgen gewoon weer op het menu.
Eet smakelijk!
1. Pannenkoeken
Deze pannenkoeken zijn een heerlijke Hollandse lekkernij. Je kunt ze beleggen met wat je zelf lekker vindt. Appel, kaas of ham, of gewoon ouderwets met stroop. Wie is er niet groot mee geworden?
2. Gepocheerd ei op brood
Wat een fantastich voorgerecht. Het bestaat uit een rijke salade op brood met groene asperges, ham, little gem (sla) en balsamico. Bovenop een gepocheerd ei in een aluminium bootje.
3. Gehaktballen in mosterdjus
Een echte ouderwetse Hollandse lekkernij. Deze gehaktballen zijn heerlijk met de mosterdjus en spruitjes. Maar een andere groente kan ook. Lekker met gebakken aardappels.
4. Hachee
Dit vleesgerecht is ideaal voor herfstige avonden en koude winterdagen. Het kost even tijd om te laten stoven, maar dat kun je ook de dag van te voren doen. Hoef je het de volgende dag alleen maar zachtjes op te warmen. Lekker met wat zilveruitjes, wortelpuree of rode kool met appeltjes en gebakken aardappels of aardappelpuree.
5. Vanillevla
Een makkelijk dessert. Zo gemaakt en verrassend lekker. Zo hoort vanillevla te smaken.
Geef een reactie