• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Artisjokken met vinaigrette

Artisjokken met vinaigrette

7 juli 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Artisjokken met vinaigrette

Vive la France

Aan Frankrijk heb ik veel goede herinneringen. Als kind heb ik heel wat campings van binnen en buiten gezien en ook de eerste kampeervakantie met de mister was in la douce France. Wat voelden wij ons stoer toen we met ons geleende piepkleine autootje met gigantisch luchtbed en tent over de tolwegen reden. Het luchtbed was echter zo groot dat ie niet in de tent paste en ik dus drie weken half buiten de tent sliep. Beginnersfoutje. Altijd eerst effe testen dus. Tijdens die weken zagen we de paarse lavendelvelden, kleine stoffige dorpjes en zwommen we in de Middellandse zee. Uiteraard gingen we ons te buiten aan de vin, pain en paturain. Op ons kleine Butagas pitje kookte ik elke avond een diner voor twee. Deze artisjokken met vinaigrette deden me weer verlangen naar toen. Het mooie is dat je voor dit gerecht maar een pitje nodig hebt. Ideaal vakantievoer dus.

Artisjokken met vinaigrette
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
40 minuten
 
Ideaal simpel voorgerecht met artisjokken en vinaigrette.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 4 kleine of 2 grote artisjokken
  • 1 citroen door de helft
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap (van de ene helft van de citroen)
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Breng ruim water aan de kook in een diepe pan
  2. Snijd een helft van de citroen in stukken en voeg toe aan het water
  3. Snijd de steel van de artisjokken en de harde blaadjes van de onderkant
  4. Wrijf de onderkant gelijk in met een stukje citroen om verkleuring te voorkomen
  5. Leg zodra het water kookt de artisjokken in de pan
  6. Leg een warmtebestendig bord op de artisjokken zodat ze geheel onder water blijven, want deze groente drijft naar boven
  7. Kook de kleine artisjokken in circa 20 minuten en grote artisjokken in 40 minuten gaar
  8. Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
  9. Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
  10. Haal de artisjokken met een schuimspaan uit de pan
  11. Serveer met de vinaigrette
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Franse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Artisjok, Citroen, Citroensap, Mosterd, Olijfolie, Sjalot, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Gazpaccio met lenteui, komkommer en oude kaas
Next Post: Lamsburger met mozzarella en tomaat »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Recept Spinazieomelet met zalm

Recept Spinazieomelet met zalm

Recept Pittige wortelsoep

Recept Pittige wortelsoep

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Burger met gorgonzola

Recept Burger met gorgonzola

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Recept tortillabowl met groenten

Recept tortillabowl met groenten

Recept Aubergine taartje met mozerella

Recept Aubergine taartje met mozzarella

Recept Broodje pulled chicken

Recept Broodje pulled chicken

Recept Ricottataartjes




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.