Opruimvirus
Het lijkt wel alsof iedereen deze weken besmet is met het opruimvirus. Ik in ieder geval wel. Opeens kreeg ik de kriebels. Ik kocht een stapel vuilniszakken en ging rigoureus aan de slag. Alle dvd’s in vuilniszak 1. Alle kleren die ik de laatste twee jaar niet had gedragen in vuilniszak 2. Alle duizend jaargangen van de welbekende vrouwenbladen in vuilniszak 3 tot en met 20. Zo, dat ruimde lekker op. Ik had de smaak te pakken. En net toen ik vuilniszak 21 wilde vullen met meneer zijn cd’s, kwam hij nietsvermoedend van deze opruimwoede het huis binnen. Hij trok nog net niet wit weg toen hij de lege cd kast aanschouwde. Je begrijpt dat vuilniszak 21 leeg bleef. Nog geen cd’tje mocht de zak in. Zelfs de top 40 van 1992 moest blijven, want dat was nostalgie. En terwijl M zijn kostbare cd’s naar de zolder sleepte, dat had ik dan wel weer bereikt, maakte ik deze asperges met tomaat en sumac. En mocht je je afvragen hoeveel vuilniszakken ik daarna nog gevuld heb… 28 was de eindscore. Lang niet gek toch!
- 350 gram groene asperges, harde einden verwijderd
- 2 el olijfolie
- 40 gram boter
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 tl sumac (of paprikapoeder)
- 4 kleine tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd in stukjes
- 2 el fijngeknipte bieslook
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olie
- Rooster ze in 15/20 minuten gaar
- Smelt de boter in een steelpan
- Voeg knoflook en sumac toe
- Haal pan van het vuur en roer de tomaat, bieslook en een snuf zout en peper erdoor
- Schep dit mengsel over de asperges
- Bestrooi met parmezaanse kaas
- Zet nog even terug in de oven tot dat de kaas gesmolten is
Geef een reactie