• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Turkse recepten » Aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

26 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Bedwelmd van de slaap en wijn

Met een vriendin struinde ik een weekend door de straten van Istanbul. Schaamteloos hingen we de toerist uit. We zagen toeristische trekpleisters zoals de grote bazaar, de Aya Sofia en we maakten een boottochtje over de Bosporus. Driemaal check. In de avond aten we onze buiken vol aan diverse mezzes en dronken we goedkope witte wijn in een van de vele barretjes. Op de laatste avond namen we het er goed van. We zouden immers de volgende dag pas tegen het middaguur weer richting Nederland vertrekken. En kropen daarom rond twee uur ‘s nachts in ons mandje, ons verheugend op het laatste Turkse ontbijt. Helaas dachten ze daar bij de vliegtuigmaatschappij anders over. Een uur later werden we ruw uit onze slaap gewekt door een schreeuwende hotelmanager. Wat bleek, ons vliegtuig vertrok al om zes uur ‘s morgens. Je snapt, paniek all over the place. Nog lichtelijk bedwelmd van de slaap en wijn, graaiden we onze spullen bij elkaar. “Hebben jullie het waarschuwingsbriefje op de liftdeur niet gezien”, werd ons gevraagd. Ja, duh, misschien omdat we op de begane grond bivakkeerden? Achteraf moesten we er om lachen, maar op dat moment waren we beslist not amused. Deze mezze van aubergine met feta en spinazie zou zomaar op een Turkse menukaart kunnen staan.

Gevulde aubergine met feta en spinazie
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Aubergine rolletjes gevuld met feta en spinazie. Heerlijk als bijgerecht bij de: Lamskofta, spinazie raita en ayran yoghurt drankje.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 50 gram feta
  • 1.5 tl zongedroogde tomatenpasta (rode pesto kan ook)
  • Grote hand verse spinazie
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd het kapje en de kont en de twee buitenste plakken van de aubergine (dit wordt niet meer gebruikt)
  3. Snijd de aubergine dan in de lengte in plakken van 1 cm dik
  4. Kruis ze in met een mes
  5. Bestrijk beide kanten in met olijfolie
  6. Leg ze op een ovenrooster
  7. Bak circa 20-30 minuten
  8. Keer ze halverwege
  9. Laat afkoelen op keukenpapier
  10. Bestrijk elke plak met de tapenade of pesto
  11. Blancheer de spinazie 10 seconden in kokend water
  12. Giet af en knijp voorzichtig uit
  13. Snijd de spinazie heel fijn
  14. Verkruimel de feta en meng met de spinazie
  15. Voeg zout en peper naar smaak toe
  16. Leg op elke plak aubergine over de hele lengte wat van het feta/spinazie mengsel
  17. Rol elke plak op en zet vast met een prikker
  18. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Turkse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Aubergine, Feta, Olijfolie, Spinazie, Tomatenpasta

Zoeken

Previous Post: « Kofta van lamsgehakt met peterselie
Next Post: Griekse yoghurt met knoflook en komijn »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Slanke gevulde paprika's met tonijn

Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn

Recept forel met bloemkool

Recept forel met bloemkool

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Kabeljauw met saus en groenten uit de oven

Paella Recept van quinoa met zeevruchten

Paella recept met quinoa en zeevruchten

Recept Kikkererwtenpuree

Recept Kikkererwtenpuree

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Recept Salade met artisjokken en ui

Recept Salade met artisjokken en ui

Garnalen in tomatensaus met feta

Garnalen in tomatensaus met feta

Pompoen peer popcorn soep

Pompoen peer popcorn soep

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.