• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Avocado fritters

Avocado fritters

6 september 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Advocado friet

Lekker fris

Inmiddels ben ik het studentenleven al enkele jaren ontgroeid, maar als hippe dertiger ben ik nog altijd niet vies van een leuk feestje. Het liefst wel op een vrijdag want de recovery time is toch beduidend langer dan tien jaar geleden, toen de vierdaagse kroegmarathon nog tot de maandelijkse bezigheden behoorde. Maar goed, back to business. Ik mag dan niet meer wekelijks deep down in de kroeg hangen, de honger na een avondje doorhalen blijft hetzelfde. M eindigt steevast in de dichtstbijzijnde shoarmatent en giet dan zoveel saus op z’n broodje dat het de volgende dag nog z’n poriën uitkomt. Dat moet toch gezonder bedacht ik me op een ochtend toen de knoflookdampen me tegemoet kwamen. Deze avocado fritters maak je ’s middags al klaar. Gewoon in de oven, maar als je de frituur niet helemaal wilt afzweren mag dat natuurlijk ook. Lekker met citroenmayonaise. Ruikt de slaapkamer tenminste ook eens fris.

Avocadofriet
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Als snack tussendoor of als voor/bijgerecht misstaan deze avocado fritters niet bij de maaltijd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 avocado's
  • 1 ei
  • 100 gram panko of broodkruim
  • 100 gram bloem
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf zout
  • 1 citroen
  • Zelfgemaakte mayonaise of uit pot
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Snijdt de avocado in mooie gelijke parten
  3. Vul drie aparte bakjes met geklutst ei, panko en bloem
  4. Haal de partjes avocado een voor een door het ei, bloem en als laatste door de panko
  5. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  6. Laat in 20 minuten bruin en knapperig worden en keer halverwege de oventijd om
  7. Knijp er een halve citroen overheen uit
  8. Bestrooi met zout en cayennepeper
  9. Meng wat citroensap naar smaak door de mayonaise
  10. Serveer op een houten plank
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Hollandse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Avocado, Bloem, Ei, Mayonaise, Panko

Zoeken

Previous Post: « Omelet met garnaal
Next Post: Gerookte Zalm in de pan »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Marokkaanse Kip

Kleverige kipdrumsticks

Recept Mosselen met roquefortsaus

Recept Mosselen met roquefortsaus

Witte Chocolademousse met sinaasappel en manderijnenmarmelade

Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade

Recept Slanke gevulde paprika's met tonijn

Recept Slanke gevulde paprika’s met tonijn

Recept Gele courgettesoep

Recept Gele courgettesoep

Garnalencocktail met witlof

Garnalencocktail met witlof

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Saucijzen met venkel

Recept Saucijzen met venkel

Spinaziesoep

Spinaziesoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in