Lekker fris
Inmiddels ben ik het studentenleven al enkele jaren ontgroeid, maar als hippe dertiger ben ik nog altijd niet vies van een leuk feestje. Het liefst wel op een vrijdag want de recovery time is toch beduidend langer dan tien jaar geleden, toen de vierdaagse kroegmarathon nog tot de maandelijkse bezigheden behoorde. Maar goed, back to business. Ik mag dan niet meer wekelijks deep down in de kroeg hangen, de honger na een avondje doorhalen blijft hetzelfde. M eindigt steevast in de dichtstbijzijnde shoarmatent en giet dan zoveel saus op z’n broodje dat het de volgende dag nog z’n poriën uitkomt. Dat moet toch gezonder bedacht ik me op een ochtend toen de knoflookdampen me tegemoet kwamen. Deze avocado fritters maak je ’s middags al klaar. Gewoon in de oven, maar als je de frituur niet helemaal wilt afzweren mag dat natuurlijk ook. Lekker met citroenmayonaise. Ruikt de slaapkamer tenminste ook eens fris.
- 2 avocado's
- 1 ei
- 100 gram panko of broodkruim
- 100 gram bloem
- Snuf cayennepeper
- Snuf zout
- 1 citroen
- Zelfgemaakte mayonaise of uit pot
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijdt de avocado in mooie gelijke parten
- Vul drie aparte bakjes met geklutst ei, panko en bloem
- Haal de partjes avocado een voor een door het ei, bloem en als laatste door de panko
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Laat in 20 minuten bruin en knapperig worden en keer halverwege de oventijd om
- Knijp er een halve citroen overheen uit
- Bestrooi met zout en cayennepeper
- Meng wat citroensap naar smaak door de mayonaise
- Serveer op een houten plank
Geef een reactie