Koningsdag
Ik kan er toch nog niet aan wennen. Koningsdag. Ik verspreek me toch nog regelmatig en zeg koninginnedag. Tja, ik heb toch 34 jaar op de 30e april gefeest. Nou ja, toen ik een baby annex peuter was natuurlijk niet, but you know what I mean. Als kleuter kreeg ik een oranje softijsje of tompouce en later als tiener zat ik met m’n oude troep op een kleedje. Als puber ging ik no way op een kleedje zitten en at ook geen oranje tompouce, want dat was stom. Als student viste ik het kleedje weer uit de schuur, want geld kon ik in die tijd maar al te goed gebruiken. Zelfs de tompouce viel weer in genade. Nu ga ik gewoon lekker een feestje bouwen met bandjes, foute drankjes en een bbq. En omdat je op je oude dag toch iets fatsoenlijks wilt eten naast al die hamburgers en friet, maakte ik een artisjokken en bonensalade. Lekker met biefstuk. Met stiekem een oranje tompouce toe. De laatste dan.
- 1 pot witte bonen (netto 350 gr)
- 1 blikje artisjokkenharten (netto 185 gr.)
- 1 rode ui
- ½ tl tijm
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 dl droge witte wijn
- zout, versgemalen peper
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 4 el verse peterselie
- 2 biefstuk
- Witte bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken
- Artisjokkenharten laten uitlekken en in vieren snijden
- Deze beide ingrediënten in schaal doen en mengen
- Ui pellen en snipperen
- Olie verhitten in koekenpan en de ui ca. 2 min. zachtjes fruiten
- Citroensap, wijn en tijm toevoegen en ca. 5 min. tegen de kook aan verwarmen
- Op smaak brengen met zout en peper en door het bonenmengsel scheppen
- Bonensalade afgedekt ca. 30 min. op koele plaats zetten, af en toe omscheppen
- Bak de biefstuk naar wens
Geef een reactie