Toast met portobello champignons en mozzarella
Jarenlang heb ik op en neer gereisd naar Amsterdam om daar braaf op een kantoor mijn werkzaamheden uit te voeren. Toe echter het kantoorpand werd verkocht, werkte iedereen vanaf dat moment vanuit huis. Ik vond dat eigenlijk wel fijn. Geen gedoe met files en/of vertragingen bij de NS.
Heerlijke lunch
Ik rolde zo vanuit bed via mijn ontbijt naar de computer in mijn werkkamer. Even een wasje tussendoor was geen probleem en ook kon je mij steevast elke middag bij de supermarkt vinden voor de dagelijkse boodschappen. Het voordeel namelijk van thuiswerken is dat je elke dag een heerlijke lunch kan bereiden. Geen kleffe boterhammen met kaas en een gebutste appel. Nee, lekkere smulbroodjes of een gezonde salade stonden elke middag op tafel.
Vlezige portobello’s
Nu is dat allemaal wel wat minder geworden. Want stiekem houd ik nog steeds erg veel van een broodje met kaas. Af en toe verwen ik mijzelf nog met iets extra’s zoals deze heerlijke toast met portobello champignons en mozzarella. Als je portobello’s bakt krijgen ze een soort van vlezige structuur. Erg lekker in combinatie met romige mozzarella. Je kunt elke broodsoort gebruiken. Kies ook eens voor volkorenbrood of speltbrood.
Hier heb ik ook een lekker recept voor je om zelf een brood te bakken zonder broodbakmachine. En maak ook eens een croque madame, ook een heerlijke luxe lunch!
- 3 portobello champignons
- ½ bol mozzarella
- 2 (witte) boterhammen
- 2 el boter
- Klein handje verse basilicum
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Snij de portobello champignons in stukken
- Verhit de boter in een koekenpan
- Bak de portobello en knoflook al omscheppend zacht en bruin
- Maal er peper en zout naar smaak overheen
- Scheur de mozzarella in stukken
- Rooster de boterhammen
- Verdeel de portobello/knoflook en mozzarella over de boterhammen
- Serveer er de verse basilicum bij
Geef een reactie