Deuk in mijn kaas
Ik had zin in taart vandaag. En omdat ik nu eenmaal meer van de hartig ben dan van het zoet, werd het een taart van kaas. Ik vond bij de Lidl een Frans stinkkaasje met dezelfde naam als de plaats waar hij gemaakt wordt. Namelijk Langres. Uiteraard kun je de kaas ook bij de kaasboer kopen. Deze handgemaakte Franse kaas heeft een karakteristiek kuiltje aan de bovenkant. Dit kuiltje geeft aan dat de kaas rijp is. Mijn kaas had inderdaad een gat in de korst dus dat zat wel snor. Eieren en yoghurt had ik nog in huis dus aan de slag. Het resultaat was een heerlijke luchtige taart. Eigenlijk is het niet echt een taart want er zit geen meel in en dus heeft de taart geen korst. De officiële naam is dan ook een clafoutis. De Fransen maken er ook graag een zoete variant met kersen mee. Maar da’s meer voor warmere dagen. Deze kaasclafoutis was in elk geval erg lekker. Serveer er een licht aangemaakte salade bij en smullen maar.
- 250 gram Griekse yoghurt
- 4 eieren
- 180 gram Langres kaas (kaasboer)
- 4 tl maizena
- Peper
- Zout
- Boter voor invetten
- Verwarm de oven op 170 graden
- Klop de eieren los in een grote kom
- Meng de maizena met 2 eetlepels van de yoghurt
- Klop dit mengsel met een garde door de eieren
- Voeg nu de rest van de yoghurt toe
- Klop goed door tot je een lobbig mengsel hebt
- Snijd de kaas in kleine stukjes
- Voeg toe aan het yoghurt/ei mengsel
- Spatel de kaas goed door
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Vet een quiche vorm met de inhoud van 1 liter in met boter
- Giet het mengsel in de vorm
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal naar 15 minuten de kaastaart uit de oven
- Zet de ovengril aan
- Zet de kaastaart nog een paar minuten onder de hete gril tot de taart een mooi bruin korstje heeft gekregen
- Dien op met een frisse salade
Geef een reactie