Eieren in Indische saus
Vandaag reizen we naar Indonesië voor een heerlijk vegetarisch gerecht met ei. Ik ben zelf dol op de Indische keuken en maak graag gerechten met een beetje pit (pedis) er in. Dit gerecht is daarentegen mild en heerlijk zacht van smaak dus je hoeft niet bang te zijn dat je in vuur en vlam staat. Het is eigenlijk het lekkerst als onderdeel van een rijsttafel, maar ook uitstekend met alleen rijst en bijvoorbeeld atjar en komkommer. Verdubbel dan wel de hoeveelheden en geef iedereen twee eieren.
Rijsttafel
Mocht je denken, hey, een rijsttafel dat is een leuk idee voor een bijzondere of uitgebreide maaltijd dan MOET je deze rendang echt maken. Het is echt een succes gerecht waar ik nog nooit een restje van over heb gehouden.
Meer Indisch? Maak ook eens deze gado gado met kip. Ook lekker met rijst of als onderdeel van een rijsttafel.
- 6 middelgrote eieren
- 3 sjalotten
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olie
- 6 el zoete chilisaus
- 6 el ketjap manis
- 125 ml water
- Kook de eieren in 8 minuten hard
- Snipper de sjalotten fijn
- Snijd de tomaten in blokjes
- Hak de knoflook fijn
- Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze
- Fruit de sjalot in de wok 1 minuut in de olie
- Bak de tomaat en knoflook 2 minuten mee
- Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor
- Leg de eieren in de saus en laat 5 minuten zachtjes sudderen
- Lekker met rijst
Ren
Lekker, wij doen de gekkookte eieren eerst in olie bakken en daarna in de saus sudderen.
Yvette Jaarsma
Dat lijkt mij ook heel lekker! Dank je wel voor je reactie. Groet, Yvette