Accuut vrolijk
Met Pasen begint voor mij het voorjaar. De eerste lentedagen zijn dan in zicht en de vogels doen al flink hun best om een nest te bouwen. Ik wordt er elk jaar weer accuut vrolijk van. Natuurlijk horen eieren bij Pasen zoals een dennenboom hoort bij kerst. Maar omdat je je waarschijnlijk al twee maanden klem vreet aan de chocoladevariant, hierbij een ontbijt/brunch/lunch gerechtje met een ‘gewoon’ ei. Dit recept wordt ook wel eieren mimosa genoemd. De geprakte stukjes dooier lijken namelijk wel op gele mimosabloemen die, juist ja, in de lente hun kopjes boven de grond steken. Vrolijk Pasen allemaal!
- 2 eieren
- 1 el roomkaas
- 2 el peterselie
- 2 el bieslook
- Zout
- Witte peper
- Kook de eieren in 10 minuten hard
- Laat afkoelen
- Snijd ze doormidden en wip de dooiers eruit
- Snijd de peterselie en bieslook heel fijn en meng met de roomkaas
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Prak de dooiers fijn met een vork
- Beleg de 4 halve eieren met het roomkaasmengsel
- Strooi de geprakte dooiers erover
Geef een antwoord