• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Focaccia met oregano

Focaccia met oregano

18 oktober 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Focaccia met oregano

Tradities

Wanneer is eigenlijk iets een traditie? Als je een dagelijks, wekelijks of maandelijks ritueel hebt? Of is een traditie eerder een jaarlijks terugkerende gebeurtenis? Ik heb zelf dagelijkse rituelen zoals mijn boterhammen (meerzaden van de plaatselijke super) met jam en kaas. En dan bedoel ik ook met mijn merk jam en met mijn merk kaas en niets anders dan dat. Mijn wekelijkse afspraak met M om een avondje bij te praten met fles wijn en lekker eten is ook heilig. Of wat te denken van de maandelijkse meidenavond met de girls… zo deel ik al jaren met een vriendin de liefde voor James Bond films en als er weer een nieuwe Bond film in de bios draait, zitten wij steevast vooraan. Tradities en gewoontes, tis voor mij een pot nat. Daarom dit zelfgebakken brood om mijn dagelijkse traditie/gewoonte te doorbreken. Uiteraard wel met jam en kaas, lafbek die ik ben…Voor wie niet zo vastgeroest zit aan zijn broodbeleg, heerlijk met alleen een beetje boter, vooral als het brood net uit de oven komt.

Focaccia met oregano
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
1 uur 45 minuten
Totaal
2 uren
 
Lekker Focaccia met oregano voor bij de Italiaanse maaltijd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 175 lauw water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • Zeezout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem, gist en het water in een kom en kneed 10 minuten tot een mooie ronde deegbal
  2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat een uur rusten op warme plaats
  3. Na een uur is de hoeveelheid verdubbeld en kun je het nogmaals doorkneden en 2 theelepels zout toevoegen
  4. Spreidt uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Verwarm de oven op 200 graden
  6. Laat het deeg nog circa 20 minuten rijzen
  7. Kerf kruislings in met een mes en kwast er royaal olijfolie overheen
  8. Strooi er zeezout over naar smaak
  9. Bak nu een klein half uurtje in de oven
  10. Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rooster
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Italiaanse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Bloem, Gist, Olijfolie

Zoeken

Previous Post: « Spaanse mosselen
Next Post: Tomatensaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Pangasius met gefrituurde lenteui

Pangasius met gefrituurde lenteui

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Tex-mex burger

Tex-mex burger

Recept Carpaccio van Coquille

Recept Carpaccio van Coquille

Garnalen in tomatensaus met feta

Garnalen in tomatensaus met feta

Samosa

Menu 5 keer Indiaas

Ragout van garnalen met doperwten

Ragout van garnalen met doperwten

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat

Chocola met walnoot en pinda

Recept Chocola met walnoot en pinda

Linzensoep

Indiase rode linzensoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.