• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Focaccia

Focaccia

22 juli 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Fo­cac­cia

Broodbuik

Jullie weten eigenlijk al best veel van mij. Zo weten jullie dat ik varkensvlees mijd, een heimelijke verslaving heb voor kooktijdschriften, maar dat ik stiekem ook een broodbuik heb, dat zou wel eens nieuw kunnen zijn. Broodbuik, dat is toch dat je juist geen tarwe en gluten mag of wilt eten. Ha, al die moderne fratsen, daar doe ik niet aan. Nee, ik bedoel met broodbuik dat ik een soort van koekiemonster onder de broodliefhebbers ben. Hoe meer hoe beter. Ik eet dan ook bijna een half brood per dag. Als ik de broodafdeling van de super om de hoek bezoek, dan liggen mijn broodjes vaak al voor me klaar. De medewerkers groeten me nog net niet op straat zullen we maar zeggen. Toch voelde ik me nog niet geroepen om zelf aan de slag te gaan. Tot nu dan. Ik las namelijk over poolish bakken. Deze methode is door de Franse broodbakkers afgekeken van de Poolse bakkers. Weinig werk, snel resultaat. Natuurlijk zijn er vele variaties te bedenken. Een focaccia met rozijnen of olijven erdoor. Zongedroogde tomaatjes of lekkere kruiden, experimenteer! Ik ga lekker saai voor een witte bol. Likje roomboter erop en mijn (brood)buik is weer gevuld.

Focaccia
 
Bewaar Print
Voorbereiding
12 uren
Bereiding
20 minuten
Totaal
12 uren 20 minuten
 
Italiaans focaccia bolletje brood voor bij de maaltijd.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 11/8 tl Gist
  • 300 gr Bloem
  • 180 ml Water
  • Zout
Bereidingswijze
  1. De avond van te voren: mix ⅛ tl gedroogde gist met 150 gram bloem en150 ml water. Afgedekt wegzetten.
  2. Volgende morgen: Als het goed is heb je een bruisende broodmix als resultaat.
  3. Voeg dan nog 30 ml water en 150 gram bloem en 1 tl gist en zout toe.
  4. Goed en lang kneden en als bol in een voorverwarmde oven van 220 graden op een ingevette bakplaat leggen.
  5. Twintig minuten bakken en dan op een houten plank laten afkoelen.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Italiaanse recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Bloem, Gist

Zoeken

Previous Post: « Zeebaarsfilet met hollandaisesaus
Next Post: Bloemkoolpizza »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas

Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Recept Italiaanse burger met mozzarella

Recept Italiaanse burger met mozzarella

Recept vispate met komkommersalsa

Recept vispate met komkommersalsa

Vietnamese spring rolls recept

Vietnamese spring rolls recept

Burger op protobello met aioli

Burger met portobello en ailoi

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Uiencompote

Uienchutney

Recept Kip met bacon en aardappelpuree

Recept Kip met bacon en aardappelpuree




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.