E-bikes zijn voor watjes
Voor degene die zich afvragen of de mister en ik toch nog richting Ameland getogen zijn, is het antwoord ja. We besloten de gok te wagen (de weersvoorspellingen waren namelijk nog steeds bar en boos) en reden vol goede moed richting Waddenzee voor onze minivakantie. Van vakantie was echter geen sprake, bootcamp is een betere benaming voor deze drie dagen. We hadden namelijk de beschikking over een luxe versnellingsfiets. En in plaats van rustig en relaxed een stukje te fietsen zoals iedereen, biketen wij als een malle met mach 4 dat eiland over. Ook nog zoiets… iedereen, maar dan ook iedereen heeft daar een E-bike. Effe uitleg voor degene die nog nooit op Ameland zijn geweest, dat is een veredelde Spartamet. Moeiteloos trotseerden zij die halve orkaan die over het eiland waaide, terwijl wij, onnozele halzen, ons de pleuris trapten tegen de wind in. E-bikes zijn voor watjes dachten we bij het boeken van het arrangement. Daarna verdienden wij wel een lekker glaasje met hapje en genoten we van al het culinaire dat Ameland te bieden had. Enfin, het moraal van het verhaal is lieve lezers, mocht je ooit een stap op Amelandse bodem zetten, huur dan een E-bike. Je zult er geen spijt van krijgen. Nu de keuken in voor deze gegratineerde ui met parmezaanse kaas en een sappige entrecote. ook lekker als je niet gefietst hebt.
- 750 gram uien
- ½ groentenbouillon tablet
- 1 tl gedroogde rozemarijnnaaldjes
- Peper
- 100 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte parmezaanse kaas)
- 1 teen knoflook
- 1.5 tl oregano
- 1 el olijfolie
- Uien pellen en in ringen snijden
- Bouillontablet in 100 ml kokend water oplossen
- Ovenschotel invetten
- Uien in ovenschotel leggen
- Rozemarijn en oregano en peper en ¾ van de kaas er over verdelen
- Knoflook pellen en erboven uitpersen
- Alles door elkaar husselen
- Bouillon erover schenken
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Rest van de kaas boven het uienmengsel strooien
- Besprenkelen met olie
- Afdekken met folie
- In midden van oven in 25 minuten gaar stoven
- Folie verwijderen
- In nog 10/15 minuten goudbruin laten worden
Geef een reactie