Rond de klok van vijf
Chips, wie houdt er niet van. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger vaak rond de klok van vijf een schaaltje met bolognese chips pakte en daarover een paar plakken belegen kaas drapeerde. En dan lekker met een boek op de bank en snaaien maar. Dat ik om kwart voor zes moest eten dat boeide niet. Anno 2015 krijgt elke healthfreak een hartverzakking bij het lezen van bovenstaand ‘recept’. Ik word doodgegooid met wortelchips, pastinaakchips en chips van zoete aardappel. Eens kijken of deze gele wortel chips net zo lekker is als vervanging van mijn jeugdzonde. Het antwoord is nee. Al strooi ik er een kilo kaas overheen, it ain’t the same. Wat ik ook probeer, dunne plakken, dikke plakken, bakken of frituren, ze worden niet knapperig. En dat wil je toch bij chips. Tips zijn dus van harte welkom!
- 500 gram wortelen
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de wortelen in dunne plakken (schillen hoeft niet)
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier
- Besprenkel met olijfolie
- Bestrooi ruim met zout
- Bak 30/40 minuten in de oven
Geef een reactie