Light
Vandaag een gezond recept voor een lekkere snack. Ik weet ook wel dat de real deal onweerstaanbaar is, maar gezond kun je die megazak chips toch echt niet noemen. Ik moet altijd lachen als mensen denken dat ze goed bezig zijn als ze roomijs light of chips light naar binnen werken. Beide zitten nog steeds tjokvol calorieën en vet. Het is gewoon een knap staaltje van marketing zodat jij, onschuldige shopper, denkt: ha, dit kan ik ongegeneerd opknabbelen zonder aan de vetkwapjes te hoeven denken. Maar deze geroosterde kikkererwten hebben een crunchy bite en zijn lekker pittig. Net borrelnootjes. Je kunt de voorgekookte uit blik gebruiken of zelf eerst een nachtje laten weken en koken. It’s up to you. Ze blijven in een luchtdicht verpakte doos zeker vijf dagen knapperig. Maar dat haal je vast niet. Watch my words. Dit knapperige tussendoortje past ook goed in een avondmaal, zoals een fetasalade met sinaasappel.
- 400 gram kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 3 tl knoflookpoeder
- 4 tl paprikapoeder
- 4 tl chilipoeder
- Zeezout
- De kikkererwten uit blik of zelf weken en koken
- Als je zelf weekt en kookt dan laat je ze een nacht in water weken
- Daarna doe je de kikkererwten in koud water in een ruime pan met deksel
- Als het water kookt dan 10 minuten met deksel laten koken en daarna nog 25 minuten zonder deksel
- Giet af en leg ze op een schone theedoek
- Dep de kikkererwten goed droog (dit geldt ook voor de blikvariant)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de kikkererwten in een kom en hussel er 1 el olijfolie door, 4 tl paprikapoeder, 4 tl chilipoeder, flinke snuf zeezout en 3 tl knoflookpoeder
- Spreid de erwten uit over de bakplaat
- Bak ze 15 minuten en hussel dan goed door
- Zorg wel dat de erwten niet op elkaar komen te liggen
- Bak ze nog 30 minuten
- Eventueel nog een keer goed husselen
Geef een reactie