Goed begin
In Spanje eten we tapas, in Italië worden deze hapjes anti-pasti genoemd, in Griekenland zitten we allemaal ’s avonds aan de mezzes en in ons nuchtere kikkerlandje noemen we het gewoon ordinair een snack. Tja, beetje gevalletje van poteto/potato. Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak. Nu zit er echt wel een verschil tussen de diverse hapjes aangezien de Spanjaarden net een tikkie andere ingrediënten gebruiken dan de Grieken, maar de gedurfde koks onder ons gaan gewoon voor fushion. Was een tijdje geleden hotter dan hot en aangezien elke trend toch wel weer een keer terug komt, kun je er net zo goed gelijk maar mee beginnen. Ik mixte vandaag oer-Hollandse zeekraal met zachte Griekse yoghurt voor deze verassend lekkere mezze/tapas/anti-pasti/snack. Lekker gestoofde zeekraal met een glas koele witte wijn om de avond mee te beginnen. Een goed begin is immers het halve werk.
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 100 gram zeekraal
- Peper
- 50 gram Griekse yoghurt
- Olijfolie
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan
- Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten op zacht vuur smoren
- Voeg de zeekraal toe en schep goed om
- Plaats een deksel op de pan en stoof de zeekraal 10 minuten
- Breng de yoghurt op smaak met peper (geen zout want zeekraal is al erg zout van zichzelf)
- Schep de zeekraal op een bord en lepel de yoghurt er op.
Geef een antwoord