• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

23 juli 2015 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Goed begin

In Spanje eten we tapas, in Italië worden deze hapjes anti-pasti genoemd, in Griekenland zitten we allemaal ‘s avonds aan de mezzes en in ons nuchtere kikkerlandje noemen we het gewoon ordinair een snack. Tja, beetje gevalletje van poteto/potato. Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak. Nu zit er echt wel een verschil tussen de diverse hapjes aangezien de Spanjaarden net een tikkie andere ingrediënten gebruiken dan de Grieken, maar de gedurfde koks onder ons gaan gewoon voor fushion. Was een tijdje geleden hotter dan hot en aangezien elke trend toch wel weer een keer terug komt, kun je er net zo goed gelijk maar mee beginnen. Ik mixte vandaag oer-Hollandse zeekraal met zachte Griekse yoghurt voor deze verassend lekkere mezze/tapas/anti-pasti/snack. Lekker gestoofde zeekraal met een glas koele witte wijn om de avond mee te beginnen. Een goed begin is immers het halve werk.

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Hollandse mezze/tapas/anti-pasti/snack met gesmoorde zeekraal en dot yoghurt en ui.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zeekraal
  • Peper
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan
  2. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten op zacht vuur smoren
  3. Voeg de zeekraal toe en schep goed om
  4. Plaats een deksel op de pan en stoof de zeekraal 10 minuten
  5. Breng de yoghurt op smaak met peper (geen zout want zeekraal is al erg zout van zichzelf)
  6. Schep de zeekraal op een bord en lepel de yoghurt er op.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Bijgerechten, Gezonde recepten, Hollandse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Griekse Yoghurt, Knoflook, Olijfolie, Sjalot, Zeekraal

Zoeken

Previous Post: « Garnalen met mangosaus en komkommer
Next Post: Australische kip »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Ceviche van garnalen met tabasco

Ceviche van garnalen met tabasco

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Kroepoek met garnaal

Kroepoek met garnaal

Een enkeltje eend met gekarameliseerde appels

Eend met gekarameliseerde appel

Recept Aubergine en mozzarella salade

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Quinoaburger

Quinoaburger

Recept Polpettine Italiaanse gehaktballen

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree

Recept Spruitjeskaastaart

Recept Spruitjeskaastaart




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.