• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

29 oktober 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Bijkomen van de schrik

Over een paar dagen is het weer zover. Dan mogen we iedereen weer de stuipen op het lijf jagen. Op 31 oktober is het namelijk Halloween. In Amerika een ware feestdag, alhoewel het in Nederland ook steeds populairder wordt. Trek dus dat oude laken uit de kast voor een spooktenue en laat je vrienden schrikken als zij nietsvermoedend voor de deur staan. Je moet het natuurlijk wel overtuigend brengen anders heb je de kans dat je compleet voor paal staat. Je wilt natuurlijk niet dat ze het in hun broek doen van het lachen in plaats van de angst. Als iedereen is bijgekomen van de schrik, en ze wel toe zijn aan iets lekkers, serveer dan deze gevulde mini pompoentjes. Je kunt natuurlijk ook een grote pompoen gebruiken en samen delen. Maar ieder zijn eigen pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen is wel zo gezellig. Je hoeft ze niet te schillen, want ze kunnen met schil en al verorberd worden. Happy Halloween allemaal!

om in de stemming te komen…

4.0 from 1 reviews
Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
25 minuten
Bereiding
1 uur
Totaal
1 uur 25 minuten
 
Vier gevulde minipompoenen met gorgonzola en gemengde paddestoelen (verdubbel de hoeveelheden voor 1 grote pompoen). Lekker met sukade stoofpot met abdijbier.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 minipompoenen
  • 100 gram gemengde paddestoelen of champignons
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snijd de kapjes van de pompoenen en bewaar ze
  3. Hol de pompoenen met een lepel uit
  4. Zet de pompoenen met deksel in een ovenschaal en giet er een bodempje water in
  5. Dek af met aluminiumfolie
  6. Zet 30 minuten in de oven
  7. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie glazig
  8. Leg ze in een kom
  9. Hak de paddestoelen fijn en voeg toe aan de ui en knoflook
  10. Verkruimel de gorgonzola boven de kom
  11. Mix alles samen tot een grof mengsel
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe
  13. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel en zet het deksel er weer op
  14. Zet dan zonder de aluminiumfolie weer terug in de oven
  15. Bak nog 20 minuten
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Bijgerechten, Franse recepten, Koolhydraatarme recepten, Vegetarische recepten Gelabeld met:Champignons, Gorgonzola, Knoflook, Pompoen, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Pompoen peer popcorn soep
Next Post: Sukade stoofpot met abdijbier »

Reader Interactions

Comments

  1. Henny en Jsn Willem

    23 november 2015 at 22:41

    Hoi Curls Culinair, wij hebben je recept Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen gemaakt. Het was een groot succes, waarvan we hebben gesmuld en zeker voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      24 november 2015 at 11:06

      Wat leuk Henny en JW!!! Is inderdaad erg lekker. Vooral met dit herfstweer. x

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Hummus

Hummus

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Hazenrug met rode portsaus

Hazenrug met rode portsaus

Recept Daging Smoor

Recept Daging Smoor

Recept Pollo tonnato

Recept Pollo tonnato

Appel met gorgonzola

Appel met gorgonzola

Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Coquille met zeewier en sesam

Coquille met zeewier en sesam

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer

Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.