Een daalder waard
Ik word altijd getriggerd door het woordje markt. Biologische markt, streekmarkt, boerenmarkt of rommelmarkt, been there, done that. Elke eerste zondag van de maand is de Mariaplaats in Utrecht host van de lokale streekmarkt. Diverse soorten kramen stallen hun lekkernijen uit en ook aan foodtrucks geen gebrek. En om de koopstemming nog meer op te krikken kun je een lekker biertje of wijntje nuttigen aan een van de lange tafels. Ik houd daar wel van. Beetje rondneuzen en proeven en iets kopen dat ook bij de eerste de beste delicatessenzaak verkrijgbaar is. Maar omdat je het helemaal hipster verantwoordelijk op de markt hebt gekocht, smaakt het voor je gevoel toch net effe wat beter. Ik kocht deze keer vijf soorten chutney bij een struise boerin. Beetje type geitenwollen sok, maar dat maakt het wel weer lekker authentiek. De schat had vast heel veel werk in eigen keuken gehad om al die potjes met stoffen dekseltjes te vullen. De vijf zat inmiddels in de klok dus tijd voor een glas wijn. Daarna lonkte thuis de kaasplank als begeleider van de vers gekochte chutney’s. Geïnspireerd door alle smeerseltjes, tapenades en sauzen, maakte ik deze raita van yoghurt met knoflook en komijn en spinazie.
- 250 ml Griekse yoghurt
- 200 gram spinazie
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- Komijn
- Peper
- Zout
- Doe de spinazie in een grote kom
- Giet daar kokend water overheen
- Blancheer 10 seconden
- Giet de spinazie af
- Knijp de spinazie voorzichtig uit
- Doe de yoghurt in een mooie kom
- Voeg de spinazie en knoflook, komijn en peper en zout naar smaak toe
- Schep met een lepel door elkaar
Geef een reactie