Grillmaster
Dat M niet vies is van een stuk vlees heb ik jullie al eens eerder verteld. En of dat nu de billen zijn van een koe of de ribbetjes van een varken, dat is het ‘m om het even. Met veel genoegen wordt er op de eerste de beste warme dag de bbq uit de schuur gereden om daar vervolgens lekker de fik in te steken. Daar moet je je als vrouw helemaal niet mee willen bemoeien. Dus lieve dames, dit is hoe ik het doe. Watch and learn. Terwijl meneer als een ware grillmaster spekfakkels, of in een meer culinaire bui, gemarineerde procureurlapjes of zelfs een hele vis met uiterste precisie op het vuur gooit, blijf ik wijselijk uit de buurt. Ik duik de keuken in voor het maken van deze ricottataart. Past perfect bij een zomerse avond, want dit bijgerecht is licht, luchtig en tegelijkertijd smaakvol door de toevoeging van de groene kruiden. En terwijl je vent zich ondertussen in het zweet werkt achter de bbq, schenk jij jezelf een koele vino in. Sit back and relax.
- 500 g ricotta
- 3 bossen verse kruiden bijvoorbeeld munt, bladpeterselie en basilicum, gehakt
- 200 g geraspte parmezaanse kaas
- 6 eieren
- 100 g pitloze olijven, bijvoorbeeld uit Taggia
- Extra: lage bakvorm, ca 24 cm ø, ingevet
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten goed in een beslagkom.
- Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 30-35 minuten in het midden van de oven.
- Laat afkoelen en snij in stukken.
Ingrid van Cadsand
Yvette ik heb je site van Astrid gekregen. Het ziet er goed uit. Leuke recepten. Ik ga het volgen. Groetjes Ingrid
Yvette Jaarsma
Hoi Ingrid,
Wat leuk dat je me volgt, dat waardeer ik erg. Zegt het voort.
Groet,
Yvette
Hoi Yvette,
Leuke blog, grappige verhalen en smakelijke recepten.
Ik ben niet zo’n volger, maar vind het wel leuk om zo af en toe je blog te lezen
Jan Willem
Hoi Jan Willem,
Dat vind ik ontzettend leuk om te horen. Blijf lezen zou ik zeggen!