• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Vlaamse recepten » Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

17 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Handwerpen

Eens in de zoveel tijd moet ik onze zuiderburen een bezoekje brengen. Ik ben dol op citytrips naar Antwerpen, Gent of Brussel. Je bent er in no time en toch heb je direct een vakantiegevoel. Slenteren door die typische geplaveide straatjes, een pintje op het terras en als afsluiter een puntzak frites scoren bij het frietkot. En wees eerlijk, je kunt niet op huis aan zonder een doos echte Belgische bonbons op de achterbank. Ja, die Belgen houden wel van het bourgondische leven. Toen ik een wafelvorm bij de Xenos tegenkwam liep het water mij in de mond. Ik moest denken aan die boterzachte wafels die je daar overal op straat kunt kopen. Wafelvorm dus in de winkelmand en op naar de keuken. Ik besloot voor de verandering eens een hartige variant te maken met groenten in plaats van suiker en room. Wafels met paprika, gezond en heerlijk als tussendoortje of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Binnenkort maak ik de romige zoete real deal. Beloofd!

Het recept van de Sabayon van paprika en rode peper past heerlijk bij deze wafels.

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
35 minuten
Totaal
45 minuten
 
Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas. Heerlijk met sabayon van paprika en rode peper.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vlaams
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 80 gram speltmeel
  • 80 ml melk
  • 2 eieren
  • Handjevol geraspte parmezaanse kaas of oude kaas
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Vet de wafelvorm in met wat olie
  3. Klop een beslag van het speltmeel, melk en eieren
  4. Voeg zout en peper toe
  5. Voeg de kaas en de paprika toe
  6. Meng goed door elkaar
  7. Giet het beslag in de wafelvorm
  8. Zet 15 minuten in de oven
  9. Haal de wafels uit de vorm en bak ze nog 5 minuten op het rooster in de oven
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Leuke recepten, Vlaamse recepten Tagged With: Ei, Melk, Olijfolie, Paprika, Parmezaan, Speltmeel

Zoeken

Previous Post: « Coquilles met limoenyoghurt
Next Post: Sabayon van paprika en rode peper met wafels »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Philly cheese steak

Recept Philly cheese steak

Surinaams broodje bakkeljauw met kouseband

Surinaams broodje bakkeljauw met kousenband

Avocado met ei en kaas

Avocado met ei en kaas

Rosti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Brood met pijnboompitten

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Recept Mosselen uit de oven

Recept Mosselen uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.