Nailed it
Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je een kookboek doorbladert en helemaal geïnspireerd raakt door al die prachtige foto’s. Dat kan ik ook wel denk je dan vervolgens in een overmoedige bui. Fluks ga je aan de slag en kokkerelt er op los. Maar helaas het eindresultaat lijkt in de verste verte niet op het plaatje wat inmiddels onder de vetvlekken voor je ligt. Ik kan daar dus echt niet tegen. Maar het ligt natuurlijk nooit aan mij, nee, die foto zal wel zo geshopt en nep zijn, daar kunnen wij niet tegenop koken. Ik moet altijd lachen om die nailed it foto’s op 9gag. Dan zie je hoe een professional een foodfoto maakt en vervolgens zie je de copycat. Alsof een kleuter los is gegaan in de keuken. Maar deze Indiase bloemkool met yoghurt muntsaus lijkt griezelig echt op het originele plaatje. Daar hadden ze er nog een schijfje citroen bijgelegd. Het moet natuurlijk wel nog een beetje mijn gerecht blijven nietwaar?
- 1 kaneelstokje
- 2 tl kardemomzaad
- 2 tl komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 kleine bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimpje gember
- Sap van ½ citroen
- 300 ml Griekse yoghurt
- ½ bosje munt
- 1.5 el olijfolie
- Hak het kaneelstokje wat kleiner
- Maal het kaneelstokje, komijnzaad, kardemom, korianderzaad en kruidnagelpoeder in vijzel fijn
- Doe het mengsel met cayennepeper, korkumapoeder, paprikapoeder in een afgesloten pot en schud tot de specerijen gemengd zijn
- Pel de knoflook en hak hem grof
- Schil de gember en hak hem grof
- Maal de knoflook en gember in de vijzel
- Meng met 1eetlepel tandoorikruiden, citroensap en snuf zout
- Roer 75 ml yoghurt erdoor
- Bestrijk de bloemkool rondom met de marinade
- Laat 1.5 uur afgedekt marineren
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak 45 minuten
- Verlaag de temperatuur tot 175 graden
- Bak nogmaals 30 minuten
- Was de munt en hak de blaadjes fijn
- Roer munt, olie, en 225 ml yoghurt door elkaar
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Neem de bloemkool uit de oven
- Serveer met de munt/yoghurt saus
Geef een reactie