• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Recept Kaassaus

Recept Kaassaus

3 november 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kaassaus

Recept Kaassaus

Iedereen weet dat ik een echte kaaskop ben. Kaas eet ik echt elke dag. Een dag geen kaas is een dag niet geleefd zeg maar. Toen ik dan ook drie weken op reis was in Vietnam, moest ik echt even afkicken. Daar eten ze namelijk bijna geen kaas. Je begrijpt dat toen ik weer voet op de Hollandse bodem zette, meteen mijn tanden in een bruine boterham met kaas zette.

Lekker bij groenten

Nu moet je niet denken dat ik continu snak naar een stuk kaas, wel nee, ik vind het gewoon erg lekker. Je kunt mij alles voorzetten. Van een Hollandse Goudse tot een echte Franse schimmel knaller die bijna van je bord loopt. Kaassaus is dan ook een van mijn favoriete sauzen. Heerlijk bij bloemkool (Ja, de jaren zeventig zijn still alive!), maar ook over witlof uit de oven. Of fleur er eens een pastamaaltijd mee op. Roer de saus door gekookte macaroni en zet de schaal even onder de ovengrill. Op de calorieën let je morgen wel weer.

Meer kaas

Wil je geen melk gebruiken om de saus te maken? Je kunt de melk ook vervangen door bouillon. Of smelt de kaas door 250 ml kookroom, makkelijk en net zo lekker.

Ben je net zo’n kaaskop als ik, dan wil je vast ook deze gevulde paprika’s met gorgonzola eens proberen. Doen! Of doe eens gek en probeer deze manchego kaas met koffie en honing. Je weet niet wat je proeft!

Recept Kaassaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Een traditionele saus die heel goed past bij gekookte bloemkool of witlof uit de oven.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een steelpan
  2. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en klop op laag vuur met een garde door de boter
  3. Dit heet een roux
  4. Blijf circa 3 minuten kloppen (de bloem is nu aan het garen)
  5. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf kloppen tot je een egale saus hebt
  6. Breng de melk al kloppend aan de kook en draai het vuur dan weer laag
  7. Blijf circa 2 minuten kloppen tot je een mooie dikke saus hebt
  8. Voeg dan de geraspte kaas toe en klop deze door de saus tot dat alle kaas gesmolten is
  9. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat
  10. Lekker bij gekookte bloemkool of witlof
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Hollandse recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Bloem, Boter, Kaas, Melk

Zoeken

Previous Post: « Recept Heerlijke smoothie van perzik
Next Post: Recept Gevulde avocado met garnalen »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Chocolate chip cookies

Menu 5 keer chocola

Recept Venkelsalade met vis

Recept Venkelsalade met kabeljauw

Recept Guacamole

Recept Guacamole

Asperge met ei

Asperges met ei

Eieren mimosa

Eieren mimosa

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Kiprecept Kip teriyaki met groenten

Kiprecept Kip teriyaki met groenten

Ceasar salad

Caesar salad

Recept Broccolisoep

Recept Broccolisoep

Sushi van quinoa

Sushi van quinoa




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.