Masterclass
Maken jullie wel eens gerechten met knolselderij? Je weet wel die lelijke groene knol vol met knoesten. Nee? Dan vandaag een masterclass over deze neef van de selderij. Knolselderij wordt voornamelijk gegeten in de winter. Het is namelijk een van de hoofdbestanddelen van erwtensoep. Maar niet alleen smaakt deze groente lekker in snert, je kunt ‘m ook pureren tot knolselderijpuree, frituren tot frietjes van knolselderij of stoven in pan of oven. Ik had nog een zak erwten in de vriezer liggen en bedacht dat ze best samen in een puree zouden passen. In de soep zijn ze immers ook een gouden match. Een knolselderij moet je altijd schillen voordat je er überhaupt iets mee gaat uitvreten. Eenmaal geschild ging ie in stukjes met de erwten de pan in. Effe koken en pureren maar. Een prachtige diepgroene knolselderijpuree is je beloning. Heerlijk bij een geroosterd worstje en een mosterd- of kaassaus en gebakken aardappels.
- 1 knolselderij
- 250 gram diepvrieserwten
- 1 kneepje citroensap
- Peper
- Zout
- Schil de knolselderij en snijd in stukken
- Leg ze samen met de bevroren erwten in een pan
- Giet er zoveel water bij totdat de groenten net onderstaat
- Kook ongeveer 15 minuten tot de groenten zacht zijn
- Giet af
- Pureer de groenten met een staafmixer tot gladde puree
- Breng op smaak met zout, peper en het citroensap
Geef een reactie