Makeover met kaas
Aangezien CurlsCulinair zich ook wel eens buiten de keuken waagt, volgde ik een make up workshop. Een beetje glitter en glamour op z’n tijd kan immers geen kwaad. Ik vond in mijn vriendenclub een partner in crime en samen gaven wij ons op voor een middagje verven. Sorry heren, misschien niet helemaal jullie ding, maar wie weet heb je na het lezen tips voor de vrouw of vriendin. Goed, back on topic, want inderdaad we kregen een partij kwasten in onze handen waar Picasso jaloers op was geweest. Ik telde er vijf penselen voor de ogen, drie voor het gezicht, twee voor de wenkbrauwen en een voor de lippen. Een mens zou er in de war van raken. Wat bleek, blenden is het sleutelwoord. Drie, vier, vijf of zes kleuren oogschaduw mengen is de truc en ook voor een gaaf babyhuidje moet je minstens twee vloeibare smeersels op je wangen blenden. Gelukkig kregen wij een gedegen uitleg en verlieten we als twee diva’s het make up walhalla. Eenmaal thuis paradeerde ik voor mijn geliefde M heen en weer. Uiteraard zag meneer geen wereldschokkende verandering, dus die vijf aangeschafte kwasten konden ook wel retour. Dan maar mixen en blenden in de keuken. Ik las namelijk dat kaas met honing en koffie een wereldse combinatie is bij de borrel. En je kent me ondertussen al een beetje, dat moest getest worden. Maar inderdaad, de manchego met koffie en honing is goed huwelijk. Het bittertje van de koffie past perfect bij het zoetje van de honing en de zoute bite van de kaas. Ik experimenteerde dit keer dus met manchego kaas, maar ik denk dat parmezaanse kaas ook erg lekker is.
- Een paar stukken manchego of parmezaanse kaas
- 2 el honing
- 2 el gemalen koffie
- Doop de kaas in de honing en dan in de koffie
- Let op dat je een niet al te dikke laag koffie op de kaas doet
Geef een reactie