Klodders op de muur
Onze zuiderburen weten hoe ze een lekkere bak friet moeten bakken. Ossenwit in de frituur en knallen met die aardappels in het dierlijke vet. In de Hollandse snackbar zie je dit niet meer. Sinds de komst van Sonja zijn we allemaal erg huiverig voor de grote V van vet. Dus moeten onze patatjes in plantaardige olie gebakken worden. Niet alleen de friet is volgens kenners lekkerder in België, ook de mayonaise heeft dat typische zurige smaakje dat je niet in de Hollandse snackbar aantreft. Dan maar zelf eens de mixer in de hand nemen. Deze tip geef ik je nog mee: zet de kom waar je de mayonaise in gaat kloppen op een vochtige doek op het aanrecht. Scheelt weer een paar klodders op de muur. Lekker met friet of geroosterde frietjes van pastinaak of wortel.
- 1 eierdooier op kamertemperatuur
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- 100 ml zonnebloemolie
- Zet de kom op een vochtige doek op het aanrecht
- Doe de dooier, citroensap, mosterd in de kom
- Mix 1 minuut tot er een volle gele structuur ontstaat
- Voeg nu scheutje voor scheutje de olie toe
- Blijf mixen tot alle olie is opgenomen
- Dit proces duurt circa 5 minuten
- Een fluwelige roomwitte mayonaise ishet resultaat
Geef een reactie