Conceptueel Courgette
Ik had zin om iets met courgette te maken. Waarom weet ik niet, maar iets met deze groene groente moest het worden vanavond. Ik peinsde me suf naar iets origineels want alleen een gebakken courgetje is ook zo saai. Ik had nog een blik mais en wat komijnenkaas dus waarom geen courgette koekjes en een pastei van courgette uit de oven? Je kunt voor beide hetzelfde beslag gebruiken dus da’s easy peasy. De koekjes bak je in wat olie in de koekenpan en lijken qua structuur op mini omeletten. Zacht en smeuiig. De flan mist uiteraard de baksmaak, maar is lekker luchtig en hoe leuk is het dat iedereen een eigen mini pan krijgt. Voor welke bereiding kies jij? Ik vond ze beide erg lekker dus ben benieuwd welke dish jouw voorkeur heeft.
- 1 ei
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 courgette, geraspt
- 60 ml melk
- 165 gram mais
- Peper
- Zout
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Olie
- Pureer de mais grof met een staafmixer
- Meng de maispuree met de geraspte courgette in een kom
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, alle kruiden en een flinke snuf peper en zout toe
- Klop het ei los met de melk
- Voeg dit ook toe
- Meng alles door elkaar tot een beslag
- Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan
- Leg er met behulp van een grote soeplepel vier bergjes beslag in de pan
- Druk met de bolle kant van de lepel plat
- Laat ze langzaam garen op middelhoog/laag vuur
- Draai ze om en laat ook de andere kant bruin worden
- Dit proces kost tijd omdat de courgette veel vocht bevat
- Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Bak zo nog vier koekjes
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet vier ovenpannetjes in met olie of boter
- Verdeel het beslag over de vier ovenpannetje
- Zet 25 minuten in de oven
- Serveer meteen
Geef een reactie