• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Recept Pesto van Jamie Oliver

Recept Pesto van Jamie Oliver

13 november 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Pesto van Jamie Oliver

Pesto van Jamie Oliver

Sinds ik mij kan heugen ben ik al fan van Britain’s bekendste kok: Jamie Oliver. Heerlijk hoe hij al slissend het gerecht opleukt met een pinch of salt. Nu betekent dit een snuf zout, maar bij Jamie is dat relatief. Net als zijn gebruik van olijfolie. Hele liters gaan er in zijn programma’s door heen. Ach, alles voor de smaak nietwaar!

Vloeibaar goud

En gelijk heeft hij. Alles wordt toch beter als je niet te zuinig bent met zout en vet? Waarom smaakt het eten in een restaurant altijd zo lekker? Juist, omdat zij gul gebruik maken van boter en room. Is ook helemaal niet verkeerd als je dit met mate doet. Zowel boter als room bevatten helaas veel verzadigde vetten en zijn dus niet bevorderlijk voor de gezondheid. Hoera voor de olijfolie want dit vloeibare goud bevat veel goede onverzadigde vetten. Snappen we Jamie gelijk een stuk beter! Als ik soms wat inspiratieloos ben wat ik nu dan toch weer wil gaan maken, blader ik altijd door een van mijn kookboeken. Nu moet ik zeggen dat de kookboeken van Jamie Oliver wel favoriet zijn. Dus toen ik het recept voor pesto in Jamie’s dinners tegenkwam kreeg ik spontaan zin in pesto met vis.

Niet te zuinig met olijfolie

Pak de olijfolie maar uit de kast want pesto moet lekker vloeibaar zijn en niet droog en korrelig. Niet te zuinig dus met de fles. Nu kun je net als Jamie (en ik) basilicum gebruiken, dat is wel hoe pesto het meest gemaakt wordt, maar experimenteer eens met rucola. Of gebruik cashewnoten in plaats van pijnboompitten. De hoeveelheden per ingrediënt blijven hetzelfde dus doe gewoon wat jou lekker lijkt.

Om je wat inspiratie te geven hoe je pesto in een gerecht kunt verwerken kun je kijken op dit gerecht met gegrilde aubergine. Ook lekker is de kip caprese met pesto.

Recept Pesto van Jamie Oliver
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
Totaal
10 minuten
 
Een heerlijk klassiek Italiaans gerecht dat overal wel bij past. Lekker bij vis, kip of groenten. Of maak eens spaghetti met pesto. Ook heerlijk.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 bakjes basilicum a 15 gram per stuk (alleen de blaadjes)
  • 1 flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke el olijfolie
  • 1 klein handje pijnboompitten, licht geroosterd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snij de blaadjes van de basilicum fijn
  2. Stamp de basilicum samen met de knoflook in een vijzel of gebruik de keukenmachine of zelfs een staafmixer
  3. Doe de pijnboompitten erbinnen stamp of maal het opnieuw
  4. Schep dit mengsel in een kom en doe de helft van de kaas erbij
  5. Roer de kaas er rustig door en voeg de olijfolie toe
  6. Doe er zout en peper naar smaak bij en roer de rest van de kaas door de pesto
  7. Serveer dit bij wat je maar lekker vindt.
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Italiaanse recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Basilicum, Knoflook, Olijfolie, Parmezaan, Pijnboompitten

Zoeken

Previous Post: « Recept Broodje Stoofvlees
Next Post: Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees »

Reader Interactions

Comments

  1. pLUT0

    7 oktober 2020 at 11:53

    hoezo een ontdekkingsreis? Je maakt gewoon een recept van Jamie na en zet dit op je blog!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      7 oktober 2020 at 16:33

      Niet elk recept is dan ook een ontdekkingsreis. In dit geval niet, maar wilde ik het wel delen omdat het nu eenmaal een fantastisch recept is. Groet!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Griekse yoghurt met knoflook en komijn

Griekse yoghurt met knoflook en komijn

Recept Broccolisoep

Recept Broccolisoep

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Pindakaaskoekjes Recept

Pindakaaskoekjes Recept

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept dubbele burgers met bbq saus

Recept dubbele burgers met bbq saus

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Recept Broodje stoofvlees

Recept Broodje Stoofvlees

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten

Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.