Andijvie anders
Wat is er nu Hollandser dan andijvie? Vroeger moest ik er niet veel van hebben. Zo’n tot snot gekookte kwak groenten op je bord nodigde mij nu niet direct uit tot eten. Pas toen ik rauwe andijviestampot kreeg voorgeschoteld, kwam ik van mijn andijvie haat af. Heerlijk vond ik dat met gesmolten stukjes kaas er door. Echt een lekker maal voor op een koude winterse avond.
Nu laten die avonden nog even op zich wachten. Echter niet getreurd…Je kunt andijvie ook uitstekend als salade eten. Nog steeds met blokjes oude belegen kaas en voor de crunchy bite wat stukjes walnoot. Met een ei erbij heb je een volwaardige maaltijdsalade. Of serveer deze salade bij een stukje gebakken vlees of kip. Wel opschieten, want voor je het weet mag de stampot weer op tafel.
Probeer ook eens dit verrassende andijvie gerecht.
Lekker met zalm erbij!
- 2 hardgekookte eieren, door de helft gesneden
- 150 gram gesneden rauwe andijvie
- ½ appel in dunne repen gesneden
- 50 gram belegen kaas in dunne repen gesneden
- Handje walnoten
- 100 ml karnemelk
- 1 el witte wijnazijn
- Schik de andijvie op een groot bord
- Hussel daar de kaas, appel, walnoten door heen
- Leg de eierhelften op de salade
- Meng de azijn met de karnemelk tot dressing
- Serveer deze bij de salade
Geef een antwoord