• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Andijvie salade met ei

Recept Andijvie salade met ei

11 september 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Andijvie salade met ei

Andijvie anders

Wat is er nu Hollandser dan andijvie? Vroeger moest ik er niet veel van hebben. Zo’n tot snot gekookte kwak groenten op je bord nodigde mij nu niet direct uit tot eten. Pas toen ik rauwe andijviestampot kreeg voorgeschoteld, kwam ik van mijn andijvie haat af. Heerlijk vond ik dat met gesmolten stukjes kaas er door. Echt een lekker maal voor op een koude winterse avond.

Nu laten die avonden nog even op zich wachten. Echter niet getreurd…Je kunt andijvie ook uitstekend als salade eten. Nog steeds met blokjes oude belegen kaas en voor de crunchy bite wat stukjes walnoot. Met een ei erbij heb je een volwaardige maaltijdsalade. Of serveer deze salade bij een stukje gebakken vlees of kip. Wel opschieten, want voor je het weet mag de stampot weer op tafel.

Probeer ook eens dit verrassende andijvie gerecht.

Lekker met zalm erbij!

Recept Andijvie salade met ei
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
15 minuten
 
Een heerlijke zomerse salade vol groenten en met een magere dressing. Lekker bij geroosterde kip of vlees.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 hardgekookte eieren, door de helft gesneden
  • 150 gram gesneden rauwe andijvie
  • ½ appel in dunne repen gesneden
  • 50 gram belegen kaas in dunne repen gesneden
  • Handje walnoten
  • 100 ml karnemelk
  • 1 el witte wijnazijn
Bereidingswijze
  1. Schik de andijvie op een groot bord
  2. Hussel daar de kaas, appel, walnoten door heen
  3. Leg de eierhelften op de salade
  4. Meng de azijn met de karnemelk tot dressing
  5. Serveer deze bij de salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Hollandse recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Andijvie, Appel, Ei, Kaas, Karnemelk, Walnoten, Witte Wijnazijn

Zoeken

Previous Post: « Menu 5 keer vis
Next Post: Recept Limoenkip uit de oven »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Thaise curry met mosselen en witvis

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Salade met biefstuk en chocola

Recept Ratatouille

Recept Ratatouille

Coquille met zeewier en sesam

Coquille met zeewier en sesam

Recept Italiaanse garnalen met spinazie

Recept Italiaanse garnalen met spinazie

Recept Laksa met garnalen

Recept Laksa met garnalen

Salade Caprese

Cakerecept Kaneelcake

Cakerecept Kaneelcake

Mosselen in kerriesaus

Mosselen in kerriesaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in