Homemade appelmoes
Maak vandaag eens zelf dit appelmoes recept. Nu het weer oktober is en de herfst toch echt begonnen is qua temperatuur, hangen de appels weer in mijn tuin. Elk jaar kan ik weer rekenen op een tiental appels die blozend aan de boom hangen.
Nu vind ik een appel op z’n tijd best lekker, maar op een gegeven moment wil ik weer eens wat anders als tussendoortje rond een uur of vier. Wat moet je dan echter met de rest van de oogst?
Juist, dan maak je zelf appelmoes. Kinderlijk eenvoudig en veel lekkerder dan uit een pot.
Mocht je nu op je suikerinname willen letten, dan kun je de suiker of weglaten of vervangen door zoetstof. En vind je een grovere appelmoes lekkerder dan de gladde variant? Dan niet met de staafmixer er door heen. Dan heb je een appelcompote. Wat ook erg lekker is!
Dit heerlijke recept voor eigengemaakte appelmoes is dus echt de moeite waard om te proberen en smaakt bij stoofpot van draadjesvlees en natuurlijk bij kip, patat en… Juist! Appelmoes!
- 1 kg Jonagold appels
- 1 citroen
- 100 ml kraanwater
- 1 el kristalsuiker
- 1 tl kaneel
- Schil de appels en snij ze elk in vier stukken en verwijder het klokhuis
- Snij de stukken appel vervolgens in kleine blokjes
- Snij de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit
- Doe de appelstukjes samen met het water, 1 eetlepel citroensap, de suiker en het kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt
- Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken
- Roer af en toe even door en zet na een kwartier het vuur uit
- Pureer de appelmoes met een staafmixer helemaal glad
- Schep de appelmoes in een kom
Anne
Aangezien ik twee appelbomen in mijn tuin heb staan, kwam dit recept voor appelmoes goed van pas! Heerlijk bij een grote pan met stoofvlees. Groet!
Yvette Jaarsma
Hoi Anne! Wat leuk om te horen. Ik eet zelf graag appelmoes op mijn pannenkoek, haha, klinkt gek, maar erg lekker! Groet, Yvette