Zelf saus maken
Maken jullie wel eens zelf een lekkere dressing die je bij je vleesmaaltijd kunt serveren? Ik moet zeggen dat ik niet altijd zin heb om zelf iets in elkaar te flansen. Dan grijp je toch snel naar de welbekende fles knoflooksaus of cocktailsaus. Dat is eigenlijk toch jammer. Zelfgemaakte dressing of saus is veel gezonder, smaakt beter en is helemaal niet zoveel werk als je denkt.
Deze saus van bananen en paprika klinkt een beetje bizar, moet ik zeker toegeven. Maar lieve lezers, dat is ie dus niet! De bananen maken de saus een tikkeltje zoet. De peper geeft een pittig accent en de mayonaise maakt ‘m lekker romig. Ideaal voor op een homemade burger! Of natuurlijk bij de bbq in plaats van de good old satésaus.
Geef het maar eens een kans dan zul je merken dat je creativiteit om zelf aan de slag te gaan zeker beloond wordt. Trouwens ook een leuke cadeau tip! Als je ergens voor een etentje wordt uitgenodigd, neem dan eens een potje met saus of dressing mee. Hang er een kaartje aan met de beschrijving en je hebt een origineel culinair cadeautje voor de gastheer of vrouw.
- 1 rode paprika
- 2 rijpe bananen
- 4 el mayonaise
- 1 tl chilipoeder
- 1 el ketchup
- 1 el mosterd
- 1 rode peper, fijngehakt en zaadjes verwijderd (optioneel)
- Verwarm de oven op 230 graden
- Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie
- Leg de paprikahelften met de snijkant onder op de bakplaat
- Rooster de paprika’s in circa 15 tot 20 minuten tot ze zwart blakeren
- Haal ze uit de oven en laat afkoelen
- Verwijder het vel en snij in stukken
- Pureer de paprika met de bananen, mayonaise, mosterd, ketchup en chilipoeder tot gladde saus
- Lekker bij een kalkoenburger of runderburger
Geef een reactie