Zit er al een 5 in de klok?
Of het nu gaat om de vrijmibo*, zamibo* of zomibo*, een borrelplank is altijd een goed idee. Deze gezellige borreluurtjes worden namelijk al snel minder gezellig als je teut aan de bar hangt. Of nog erger, als je het nodig vindt om in het bijzijn van al je collega’s of vrienden bedenkt dat je de nieuwste voice of Holland bent en dat ter plekke aangeschoten demonstreert. Dan maak je jezelf inderdaad onsterfelijk, maar niet op de goede manier.
De kans dat je vriendenaantal op Facebook daarna drastisch is gedaald, is dan ook groot. En je wil op je werk toch ook niet het onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat zijn. Daarom lieve mensen, neem bij je biertje of wijntje, een hapje van de borrelplank. Natuurlijk kun je ook een vette hap wegwerken, maar dit is toch echt een stuk gezonder. Krijg je naast al die alcoholische versnaperingen tenminste nog wat groenten binnen. Mocht je geen hamliefhebber zijn, serveer dan (Manchego)kaas of ga voor een Hollandse plank met oude kaas, augurken en mosterd. Het gaat er uiteindelijk niet om wat je er oplegt, als je er maar wat oplegt.
* vrijdagmiddagborrel
* zaterdagmiddagborrel
* zondagmiddagborrel
- 250 zwarte olijven
- 100 gram serranoham
- 200 gram huttenkase
- 1 aubergine
- 2 rode paprika's
- 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
- Gedroogde oregano
- 4 knapperige stokbroodjes
- Bakje gezouten boter
- 100 gram boquerones (ansjovis op zuur)
- Verwarm de oven voor op 230 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg een vel aluminiumfolie op een ovenrooster
- Leg de paprika's met de snijkant onder op de folie
- Zet circa 15/20 minuten in de oven totdat het vel begint te blakeren
- Haal de paprika's dan uit de oven en leg ze in een bakje
- Laat ze afkoelen en verwijder het vel
- Snijd vervolgens in repen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Voor de gevulde aubergine rolletjes
- Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken
- Snijd elke plak kruislings in tot je een mooi ruitenpatroon hebt (niet te diep snijden)
- Kwast elke plak in met olijfolie
- Leg ze op een ovenrooster (niet bekleden met aluminiumfolie)
- Rooster ze 20 minuten en keer na 10 minuten om
- Meng 100 gram huttencase met de stukjes zongedroogde tomaat en een theelepel oregano
- Leg op elke plak aubergine een eetlepel van het huttencase/tomaat mengsel en rol de aubergines op
- Steek er eventueel een kleine satéprikker door
Geef een reactie