• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Brood met pijnboompitten

Recept Brood met pijnboompitten

6 februari 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Brood met pijnboompitten

Broodnodig

‘Brood, daar zit wat in’. Dit was in 1986 de slogan om de consument naar de bakker te doen bewegen. Toen stond brood namelijk nog niet op de zwarte lijst der verboden producten. Anno 2018 ligt ons dagelijkse bammetje steeds meer onder vuur. Het zou dikmakend zijn en o horror allerlei slechte voedingsmiddelen bevatten.

Naar mijn mening is dit dus klinkklare onzin. Kijk, je moet natuurlijk geen tien sneden brood dik belegd met roomboter en volvette kaas of hagelslag per dag naar binnen werken. Dat zet geheid aan. En dan nog is in dit geval niet het brood de boosdoener. Nee, de roomboter en kaas of hagelslag trekken hier het boetekleed aan.

Eet dus met een gerust hart een paar sneetjes brood als ontbijt en bij de lunch. Beleg het echter met magere kaas, magere vleessoorten, sla, tomaten en komkommer. Gebruik een klein beetje (room) boter en prop er eventueel nog een blaadje sla tussen.

Dit brood vulde ik met pompoenpitten en pijnboompitten. Ook hartstikke gezond. Dit brood is ook lekker bij een kaasplankje tijdens de borrel.

Brood, daar zit zeker in dit geval heel wat lekkers in.

Recept Brood met pijnboompitten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
155 minuten
Totaal
2 uren 50 minuten
 
Het is even een werkje, maar de meeste tijd zit in het wachten tot het brood gerezen is. Lekker met een lik roomboter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 165 ml lauw/warmwater
  • 3 g gedroogde gist
  • 4 g zout
  • 250 g volkorenmeel
  • 10 g boter
  • Handvol pompoenpitten
  • Handvol pijnboompitten
Bereidingswijze
  1. Los het gist op in het water en laat even trekken
  2. Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine
  3. Voeg ook het volkorenmeel toe en kneed samen met de boter door het gistmengsel
  4. Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is of extra meel als het deeg te nat is
  5. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed met de hand in circa 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen
  6. Maak van het deeg een bol en leg deze op een met bakplaat met bakpapier
  7. Bestuif met bloem, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen
  8. Druk het gerezen deeg uit tot een ovalen plak
  9. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg strak op
  10. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen
  11. Druk het deeg plat tot een ovalen plak en voeg de pompoenpitten aan het deeg toe
  12. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het nogmaals deeg op
  13. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
  14. Laat nog 1 uur narijzen
  15. Verwarm de oven voor op 240°C
  16. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat
  17. Bestrooi de bovenkant van het brood met de pijnboompitten
  18. Bak het brood in circa 35 minuten bruin
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Italiaanse recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Boter, Gist, Pijnboompitten, Pompoenpitten, Volkorenmeel, Water

Zoeken

Previous Post: « Menu 5 keer slank
Next Post: Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Wortel paté

Recept Wortelpaté

Recept Sardientjes met piperade

Recept Sardientjes met piperade

Recept Hamburger gevuld met Cheddar

Recept Hamburger gevuld met Cheddar

Recept kwarkbollen

Recept kwarkbollen

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Recept Hoe rooster je een pompoen uit de oven

Recept Hoe rooster je een pompoen uit de oven

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Ratatouille

Recept Ratatouille

Recept Carpacciosalade

Recept Carpacciosalade

Recept Koolhydraatarme hartige taart met pompoen

Recept Koolhydraatarme hartige taart met pompoen




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.