Een echte dame deze tosti
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een croque madame en een croque monsieur?
Die vraag werd mij laatst gesteld. En om helemaal eerlijk te wezen… Ik moest het ook even opzoeken.
Ik wist wel dat een croque madame geserveerd wordt met een gebakken ei on top. Maar wat is dan zo kenmerkend voor de mannelijke variant van de welbekende tosti?
Tromgeroffel… De croque monsieur wordt overgoten met een bechamelsaus. En dus geen ei.
Nu had ik die dag geen melk in huis dus de croque monsieur was out of the question. Wel had ik een ei! Ham en kaas had ik ook nog plus twee dikke witte boterhammen. Dan is het toch appeltje eitje! Of in dit geval broodje eitje!
Ik serveerde de croque madame als lunch aan meneer CurlsCulinair. Ik hoef jullie denk ik niet te vertellen dat het bord schoon op ging.
Maken dus deze dame!!!
Ook lekker voor de lunch is dit heerlijke broodje pulled chicken. Of wat dacht je van een Surinaams broodje bakkeljauw?
- 2 dikke witte boterhammen
- 1 tl mosterd
- 2 tl smeerbare boter
- 1 el boter om in te bakken
- 2 plakken belegen kaas
- 2 plakken achterham
- 1 ei
- Verwarm de eetlepel boter in een koekenpan
- Besmeer de twee boterhammen met boter en smeer de mosterd er dunnetjes overheen
- Beleg je brood met de kaas en de ham
- Bak de croque madame in de pan op middelhoog vuur circa acht minuten per kant
- Leg de croque op een bord
- Houd dan warm onder aluminiumfolie
- Smelt opnieuw een klontje boter in de pan
- Bak hierin het ei
- Leg het ei op de croque madame
- Serveer met peper en zout
Geef een reactie