• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Bijgerechten » Recept Duivelse saus

Recept Duivelse saus

18 februari 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Duivelse saus

Sauzen zijn een ware kunst

Sauzen maken is naar mijn mening een ware kunst. Deze duivelse vleessaus is inderdaad behoorlijk pittig, maar moeilijk te weerstaan. Het geheim is dat de scherpe smaak van de chilisaus subtiel combineert met het zoetje van de aardbeienjam. In eerste instantie worden je smaakpapillen gesust en pas daarna hakt ie erin. En dan merk je pas dat ie scherper is dan gedacht. Een beetje een mindteaser dus deze saus. Je kunt de saus ook als marinade gebruiken om je vlees of kip in te marineren alvorens te bakken of te grillen. Of steriliseer een mooie glazen pot en giet de saus erin. Leuk als om als culinair presentje te geven. Eens een keer wat anders dan het geijkte flesje wijn. Leuk stofje er omheen en een kaartje erbij met daarop de tekst: Alsof er een duiveltje op je tong piest…

Recept Duivelse saus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
3 minuten
Bereiding
3 minuten
Totaal
6 minuten
 
Een heerlijke mix van zoet, pittig en zuur. Serveer de saus bij rundvlees zoals biefstuk of bij kipfilets of drumsticks.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • Duivelse saus
  • 6 el aardbeienjam
  • ⅔ el hete chilisaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 5 el citroensap
  • 2 el limoensap
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 5 gram pure chocola
Bereidingswijze
  1. Verwarm alle ingrediënten in een steelpan (en blijf continu roeren) tot de suiker is opgelost
  2. Laat de saus afkoelen en schenk in een gesteriliseerde pot als je de saus wilt bewaren
  3. Serveer anders de afgekoelde saus bij een stuk vlees of gevogelte
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Bijgerechten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Mexicaanse recepten Tagged With: Basterdsuiker, Chilisaus, Chocolade, Citroensap, Kaneelpoeder, Knoflookpoeder, Limoensap, Uienpoeder, Worcestersaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Frikadel Pan
Next Post: Recept Kip in parmaham »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Bananencake met walnoot van Ben&Jerry

Recept Bananencake met walnoot van Ben & Jerry

Recept Gezonde slanke koolsalade

Koolsalade – een Gezond Slank Recept

Recept tonijncarpaccio

Recept tonijncarpaccio

Recept Mozzarella met venkel

Recept Mozzarella met venkel

Walnoot en kool tartaar

Walnoot en kool tartaar

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Maiskoekjes met avocado

Kalfschnitzel met spruitjes

Kalfsschnitzel met Roquefortsaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.